Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Διέρρευσε στο διαδίκτυο το IHS σχέδιο των Zen 4. Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

    Η ψηφιακή απόδοση του σχεδίου IHS των επερχόμενων Zen 4 επεξεργαστών της AMD διέρρευσε στο διαδίκτυο από τον ExecutableFix. Πρόκειται για τον ίδιο πληροφοριοδότη που λίγες μέρες πριν έδωσε στη δημοσιότητα την ψηφιακή απόδοση της κάτω πλευράς των Zen 4 επεξεργαστών όπου φαίνονται οι 1718 επαφές του LGA1718 σχεδιασμού.

     

     

    large.AMD_AM5_Tweet.jpg

     

     

    large.AMD-Ryzen-Raphael-Zen-4-Desktop-CPUs-For-AM5-LGA-1718-Socket-Platform-Package-Pictured-_1-740x416.jpg

     

    large.AMD-Ryzen-Raphael-Zen-4-Desktop-CPUs-For-AM5-LGA-1718-Socket-Platform-Package-Pictured-_3-1480x833.jpg

     

    Όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες, οι επεξεργαστές AMD Ryzen Raphael θα έχουν ένα τέλειο τετράγωνο σχήμα (45x45mm), αλλά θα φιλοξενήσουν ένα πολύ χοντρό ενσωματωμένο IHS σχέδιο. Ο συγκεκριμένος λόγος για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι άγνωστος, αλλά θα μπορούσε να είναι η εξισορρόπηση του θερμικού φορτίου σε πολλά chiplets ή κάποιον άλλο σκοπό (σ.σ. 3D V-Cache ????). Οι πλευρές του σχεδίου είναι παρόμοιες με το IHS που εμφανίζεται στη σειρά Core-X των επεξεργαστών HEDT της Intel.

     

    Οι επεξεργαστές Ryzen Desktop CPU επόμενης γενιάς που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4 θα έχουν την κωδική ονομασία Raphael και θα αντικαταστήσουν τους επεξεργαστές Ryzen 5000 που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3 με κωδικό όνομα Vermeer. (σ.σ. πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ενδιάμεση κυκλοφορία επεξεργαστών Zen 3 + 3D V-Cache με άγνωστη ονομασία). Από τις πληροφορίες που έχουμε επί του παρόντος, οι επεξεργαστές Raphael θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική πυρήνα Zen 4 με λιθογραφία 5nm και θα διαθέτουν μήτρες I/O 6nm σε σχεδιασμό chiplet. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κορυφαία SKUs θα φτάνουν μέχρι τους 16 πυρήνες, αν και υπάρχει πρόβλεψη και για SKUs 24 πυρήνων. Προφανώς η AMD δεν έχει καταλήξει ακόμα και πιθανόν αυτό να εξαρτηθεί και από τον ανταγωνισμό.

     

    large.AMD-Ryzen-2nd-Gen_7-1-1030x515.png

     

    Τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών Zen 4 είναι:

     

    • Brand New Zen 4 CPU Cores (IPC / Architectural Improvements)

    • Brand New TSMC 5nm process node with 6nm IOD

    • Support on AM5 Platform With LGA1718 Socket

    • Dual-Channel DDR5 Memory Support

    • 28 PCIe Gen 4.0 Lanes (CPU Exclusive)

    • 105-120W TDPs (Upper Bound Range ~170W)

     

    Η φημολογούμενη αύξηση του IPC των νέων επεξεργαστών είναι μέχρι 25% και οι χρονισμοί αναμένονται να φτάσουν στην περιοχή των 5 GHz.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.