Jump to content



  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμη η έκδοση 54 του Firefox με multiprocess υποστήριξη και μικρότερη κατανάλωση μνήμης

    Η Mozilla δούλευε εδώ και καιρό πάνω στην βασική μηχανή του Firefox, έχοντας μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η νέα έκδοση όμως έρχεται να προσφέρει αυτά που έλειπαν από τον Firefox, υποστηρίζοντας πλέον κανονικό multiprocessing, το οποίο σημαίνει ότι ο νέος Firefox είναι γρηγορότερος, σταθερότερος και λιγότερο πιθανό να κολλήσει λόγω κάποιου tab. Επιπλέον η νέα έκδοση δεσμεύει σημαντικά μικρότερο ποσοστό μνήμης σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

     

    Μια πρώτη προσπάθεια επιτάχυνσης του Firefox είχε γίνει ήδη από την Mozilla με την έκδοση 48 η οποία επέτρεπε στο user interface του Firefox να τρέχει σε διαφορετικό process έναντι αυτού που διαχειριζόταν την απεικόνιση του περιεχομένου από το διαδίκτυο.  Πλέον με την έκδοση 54, η Mozilla προσφέρει κανονικό multiprocessing, επιτρέποντας σε κάθε browsing tab να τρέχει σε διαφορετικό process και στον Firefox να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των σύγχρονων πολυπύρηνων επεξεργαστών.

     

    Η default ρύθμιση περιορίζει τον αριθμό των processes σε τέσσερα για τα tabs. Οπότε ο Firefox χρησιμοποιεί συνολικά πέντε processes, ένα για το user interface και τέσσερα για τα tabs. Η Mozilla θεωρεί ότι αυτός ο περιορισμός καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερο χρηστών, περιορίζοντας επιπλέον τις ανάγκες για μνήμη.

     

    firefox-multiprocess.png

     

    firefox-memory.png

     

    Αν πάντως κάποιος διαθέτει από 8GB μνήμης και πάνω, μπορεί μέσω του about:config να αλλάξει τον αριθμό αυτό, επιτρέποντας του να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητες ενός πολύ δυνατού σύγχρονου συστήματος και να κάνει τον Firefox ακόμα ταχύτερο.

    Quote

    To change the number of content processes FIrefox uses, enter about:config in your address bar, and adjust the number for the dom.ipc.processCount setting

     

    firefox-multi.jpg

     

    Αν πάλι κάποιος αναβάθμισε στην τελευταία αυτή έκδοση, αλλά δεν παρατηρεί τον Firefox να χρησιμοποιεί πολλαπλά processes, μπορεί πάλι μέσω του about:config να κάνει force το χαρακτηριστικό αυτό.

    Quote

    If you've tried enabling e10s following the instruction above, but your about:support indicates that e10s is disabled (e.g., accessibility, add-ons can trigger this), you can force e10s on for testing purposes. Within about:config create a new boolean pref named browser.tabs.remote.force-enable and set it to true. This is not encouraged, use it at your own risk!

    Το νέο αυτό χαρακτηριστικό απαιτεί πάντως και συμβατά add-ons. Σε περίπτωση χρήσης add-ons που δεν είναι συμβατά με το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Firefox, το χαρακτηριστικό αυτό θα απενεργοποιείται.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.