Jump to content


  • yanni
    yanni

    Δύο νέες μητρικές από την ASUS με το B365 Express chipset της Intel

    Τον προηγούμενο μήνα η Intel είχε αποκαλύψει το καινούργιο της B365 Express chipset. Το chipset αυτό, το οποίο κατασκευάζεται στα 22 νανόμετρα, είχε στόχο να προσφέρει μία εναλλακτική λύση στους κατασκευαστές μητρικών και παράλληλα να ελευθερώσει γραμμές παραγωγής των 14 νανομέτρων για κατασκευή επεξεργαστών. Η ASUS ανακοίνωσε αυτές τις μέρες τις δύο πρώτες micro ATX μητρικές της με το B365 Express chipset.

     

    Τα δύο νέα μοντέλα φέρουν τις ονομασίες Prime B365M-A και Prime B365M-K και μπορούν να φιλοξενήσουν επεξεργαστές 8ης και 9ης γενιάς Core, Pentium και Celeron. Το Prime B365M-A είναι το ελαφρώς καλύτερα εξοπλισμένο από τα δύο. Για την τροφοδοσία του χρησιμοποιεί συνδυασμό ATX 24 pin και EPS 8 pin βυσμάτων, ενώ για την τροφοδοσία του επεξεργαστή χρησιμοποιεί κύκλωμα 4 + 2 φάσεων. Διαθέτει τέσσερις υποδοχές DDR4 DIMM, μία υποδοχή PCI-Express 3.0 x16, η οποία διαθέτει ένα μεταλλικό ενισχυτικό στήριγμα, καθώς και δύο επιπλέον υποδοχές τύπου PCIe 3.0 x1 οι οποίες συνδέονται στο PCH.

     

    Στον τομέα της αποθήκευσης η μητρική διαθέτει δύο υποδοχές M.2 με σύνδεση PCIe gen 3.0 x4, με την μία εκ των δύο να υποστηρίζει και SATA 6 Gbps, καθώς και έξι επιπλέον θύρες SATA 6 Gbps. Η μητρική δεν διαθέτει θύρες USB 3.1 gen 2, αφού το chipset δεν διαθέτει το χαρακτηριστικό αυτό και η ASUS έχει επιλέξει να μην προσθέσει επιπλέον chip ελεγκτή προκειμένου να το προσφέρει. Υπάρχουν τέσσερις θύρες USB 3.1 gen 1 (5 Gbps), δύο από τις οποίες βρίσκονται στον πίσω πίνακα και δύο πάνω στην μητρική. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά έχουμε θύρα Ethernet 1 GbE με ελεγκτή Realtek RTL8111H, ενσωματωμένη κάρτα ήχου 8 καναλιών που προσφέρει το Realtek ALC887, ένα chip που ανήκει στις λύσεις σχετικά χαμηλού κόστους.

     

    ASUS Prime B365M-A.jpg

     

    Το Prime B365M-K είναι το πιο οικονομικό από τα δύο μοντέλα της σειράς Prime B365M και διαθέτει μικρότερο PCB το οποίο επιτρέπει την παρουσία μόνο δύο υποδοχών μνήμης τύπου DDR4. Επιπλέον απουσιάζουν κάποια από τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει το μοντέλο Prime B365M-A, όπως η ψύκτρα στα VRMs, το μεταλλικό ενισχυτικό στήριγμα στην PCIe x16, η Type C υποδοχή στον πίσω πίνακα(στην θέση της υπάρχουν δύο USB 2.0) και μία εκ των δύο M.2.

     

    ASUS Prime B365M-K.jpg

     

    Επιπλέον των παραπάνω δύο μοντέλων, η σειρά θα περιλαμβάνει και τα μοντέλα B365M-KYLIN, B365M-BASALT και B365M-PIXIU, τα οποία είναι παραλλαγές του Prime B365M-K, με μία λιγότερο SATA θύρα και στόχο την αγορά των i-Cafes. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.