Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Επιβεβαιώνεται και από νέες διαρροές η υποστήριξη PCIe Gen 4 για τους Rocket Lake-S

    Καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της 11η γενιάς Core επεξεργαστών για το desktop, με την κωδική ονομασία "Rocket Lake-S", ένα από τα κεντρικά ερωτήματα είναι αν θα υποστηρίζουν PCIe Gen 4. Υπάρχουν αρκετές φήμες που δείχνουν ότι η απάντηση είναι θετική, αλλά τώρα έρχεται μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση από το SiSoftware Official Live Ranker website.

     

    Ο γνωστός πληροφοριοδότης APISAK εντόπισε στον εν λόγω κατάλογο μια είσοδο από κάποιο δοκιμαστικό Rocket Lake σύστημα με απροσδιόριστο μοντέλο 1TB NVMe SSD βασισμένο σε PCIe 4.0.

     

    large.small_rocket_lake_SSD.jpg

     

    Προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση ένας PCIe Gen 4 SSD να αναγνωρίζεται ως τέτοιος συνδεόμενος απλά σε PCIe Gen 3 δίαυλο, καθώς δεν γνωρίζουμε πώς το SANDRA αντλεί τα στοιχεία του. Εάν όμως τα παραπάνω είναι αληθή, τότε επιτέλους η Intel θα προσφέρει υποστήριξη PCIe Gen 4 για όσους από τους χρήστες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ταχύτητες της τέταρτης γενιάς PCIe.

     

    Η Intel αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ρίξει στη μάχη κάθε διαθέσιμο όπλο προκειμένου να ανταγωνιστεί με την AMD και ειδικά με τους αναμενόμενους Zen 3 που έρχονται για να σαρώσουν σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο τελευταίο κάστρο της Intel, το gaming...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.