Jump to content



  • yanni
    yanni

    Επιδόσεις που θα συναγωνίζονται SSD θα έχουν οι μελλοντικές κορυφαίες Secure Digital κάρτες μνήμης

    Οι επιδόσεις των καρτών μνήμης SD(secure digital) έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Θα αυξηθούν όμως πολύ περισσότερο στο μέλλον και θα φτάσουν σε επιδόσεις αυτές ενός φτηνού PCIe SSD. Αυτό αποκαλύφθηκε με την ανακοίνωση του νέου SD 7.0 προτύπου, από τον SD Association, το οποίο περιγράφει κάρτες μνήμης με ταχύτητα έως και 985MB/sec και χωρητικότητα έως και 128TB.

     

    Το πρότυπο SD 7.0 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στις κάρτες μνήμες τύπου SD. Έτσι έχουμε το νέο SD Express, το οποίο συνδυάζει PCIe 3.0 x 1 interface και NVMe 1.3 πρωτόκολλο, για ταχύτητες που ανταγωνίζονται αυτές των οικονομικών PCIe SSDs που κυκλοφορούν σήμερα, αλλά και το νέο πρότυπο SDUC (SD Ultra Capacity) το οποίο θα υποστηρίζει έως και 128TB χωρητικότητα, έναντι των 2TB που είναι το όριο για το υπάρχον SDXC.

     

    SDE_general.png

     

    SDcard standards.jpg

     

    Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο παρακάτω βίντεο, αλλά και από το δελτίο τύπου το οποίο θα βρείτε εδώ(pdf). Όπως πάντα αναλυτικό άρθρο για το νέο πρότυπο με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, θα βρείτε στο Anandtech.

     

    Να θυμίσουμε εδώ ότι η Western Digital είχε επιδείξει ένα πρωτότυπο κάρτας SD με σύνδεση PCIe στο MWC 2018.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.