Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Η τεχνολογία Dolby Vision IQ υπόσχεται ακόμη καλύτερη εικόνα στις τηλεοράσεις

    Όπως όλοι γνωρίζουμε, CES χωρίς τηλεοράσεις δεν γίνεται αφού πληθώρα κατασκευαστών κάθε χρόνο να παρουσιάζουν νέα μοντέλα και νέες τεχνολογίες γύρω από τον κόσμο της τηλεόρασης. Και ενώ το HDR που ήταν το περυσινό trend της CES στις τηλεοράσεις δεν έχει μπει ακόμα σε αρκετά σπίτια καταναλωτών, η Dolby παρουσίασε μια ακόμα νέα τεχνολογία που ακούει στο όνομα Dolby Vision IQ.

     

    Μάλιστα, θα τη δούμε για πρώτη φορά στις νέες σειρές Panasonic HZ2000 OLED και LG Gallery Series OLED που παρουσιάστηκαν εξίσου στην φετινή CES 2020.

     

    Ο τρόπος λειτουργίας του Dolby Vision IQ είναι η διαμόρφωση των ρυθμίσεων βάση δυναμικών metadata που κωδικοποιούνται σε περιεχόμενο Dolby Vision, σε συνδυασμό με έναν ειδικό αισθητήρα φωτός στην τηλεόραση όπου αντιλαμβάνεται το φωτισμό του χώρου και ανάλογα προσαρμόζει δυναμικά την φωτεινότητα της τηλεόρασης χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μεταβεί στις ρυθμίσεις.

     

    Επίσης, εκτός από την ρύθμιση της φωτεινότητας, το Dolby Vision IQ προσαρμόζει και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις βάση διάφορων παραγόντων, όπως το είδος του περιεχόμενου που προβάλλεται στην τηλεόραση τη δεδομένη στιγμή. 

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.