Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD προτείνει την τηλεμεταφορά για να καταστήσει τον κβαντικό υπολογισμό πιο αποτελεσματικό

    Ομάδα ερευνητών της AMD κατέθεσαν αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που δείχνει προς μια πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη αρχιτεκτονική κβαντικής υπολογιστικής, χάρη σε μια συμβατική προσέγγιση πολλαπλών SIMD (Single Instruction Multiple Data).

    Σύμφωνα με την εφαρμογή αυτή, η ερευνητική ομάδα της AMD ερευνά ένα σύστημα που στοχεύει να χρησιμοποιήσει την κβαντική τηλεμεταφορά για να αυξήσει την αξιοπιστία ενός κβαντικού συστήματος, μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των qubits που είναι απαραίτητα για έναν δεδομένο υπολογισμό. Ο στόχος είναι τόσο η άμβλυνση των προβλημάτων κλιμάκωσης του αριθμού των qubits όσο και τα σφάλματα υπολογισμού που απορρέουν από την αστάθεια του συστήματος.

    Υπάρχουν δύο μεγάλα εμπόδια στο δρόμο για την κβαντική ανάπτυξη και τελικά στην κβαντική υπεροχή: κλιμάκωση και σταθερότητα. Οι κβαντικές καταστάσεις υπερθέσης είναι ευμετάβλητες και πολύ ευαίσθητες, τόσο που μπορούν να αποσυγκροτηθούν με την παραμικρή πρόκληση. Η ευαισθησία ενός κβαντικού συστήματος τείνει να αυξάνεται με την παρουσία περισσότερων qubits σε ένα δεδομένο σύστημα.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της AMD, με τίτλο "Look Ahead Teleportation for Reliable Computation in Multi-SIMD Quantum Processor", στοχεύει στη βελτίωση της κβαντικής σταθερότητας, της επεκτασιμότητας και της απόδοσης με νέους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Περιγράφει μια κβαντική αρχιτεκτονική που βασίζεται σε περιοχές κβαντικής επεξεργασίας: περιοχές του τσιπ που συγκρατούν ή μπορούν να συγκρατήσουν qubits, περιμένοντας τη σειρά τους στον αγωγό επεξεργασίας. Η προσέγγιση της AMD στοχεύει στη βελτίωση των υφιστάμενων κβαντικών αρχιτεκτονικών μειώνοντας πραγματικά τον αριθμό των qubits που απαιτούνται για την εκτέλεση πολύπλοκων υπολογισμών-μέσω της ιδέας της κβαντικής τηλεμεταφοράς που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

     

    ezgif-7-75f3c869caa4.jpg ezgif-7-9b7a64fdd3c9.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.