Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η AMD συνεχίζει την προέλαση (Ι) και, διά στόματος Rick Bergman, μας προετοιμάζει για επιθετική αύξηση επιδόσεων με τους Zen 4

    Η AMD μόλις κυκλοφόρησε τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 που παίρνει σάρκα και οστά με τη σειρά Ryzen 5000. Η νέα ναυαρχίδα Ryzen 9 5950X  (16c/32t) στα 4,9GHz έναντι 799 $ προσφέρει μοναδικές επιδόσεις τόσο σε single thread όσο και σε multi-threaded σενάρια χρήσης. Η AMD, όμως, πόρρω απέχει από το να σταματήσει τον καταιγισμό νέων επεξεργαστών που προσφέρουν στους χρήστες κορυφαίες επιδόσεις.

     

    Το ανελέητο ξυλοκόπημα της Intel από την AMD θα συνεχιστεί και το 2021 κατά το οποίο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η αρχιτεκτονική Zen 3 θα αντιμετωπίσει λιγότερο ή περισσότερο άνετα κάθε επεξεργαστή που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει η Intel. Ωστόσο, στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 θα καταφτάσουν οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 4 για να αναμετρηθούν με οτιδήποτε έχει καταφέρει η Intel να κυκλοφορήσει μέχρι τότε.

     

    large.AMD-Client-CPU-Roadmap-2017-2021-740x416.jpg

     

    Σε μια συνέντευξή του στο "The Street", o Rick Bergman, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της AMD, ανέφερε μεταξύ άλλων:

     

    «(Λαμβάνοντας υπόψη) την ωριμότητα της αρχιτεκτονικής x86 τώρα, η απάντηση πρέπει να είναι, κάπως, όλα τα παραπάνω (σ.σ. αναφέρεται σε IPC, αριθμούς πυρήνων και χρονισμούς) . Εάν κοιτάξατε τα τεχνικά μας έγγραφα για την αρχιτεκτονική Zen 3, ήταν αυτός ο μακρύς κατάλογος πραγμάτων που κάναμε για να πετύχουμε 19% (κέρδος IPC). Η αρχιτεκτονική Zen 4 θα έχει έναν παρόμοιο μακρύ κατάλογο πραγμάτων, όπου θα βλέπετε τα πάντα, από τις μνήμες cache, έως τις μονάδες branch prediction, (έως) τον αριθμό των πυλών στον αγωγό εκτέλεσης. Όλα εξετάζονται  σε βάθος ώστε να πάρουμε περισσότερη απόδοση».

     

    large.76162_01_amd-talks-zen-4-cpus-after-3-stomps-all-over-intels-best_full.jpg 

     

    «Σίγουρα (η διαδικασία κατασκευής 5nm) ανοίγει μια πρόσθετη πόρτα για εμάς (για την απόκτηση) καλύτερης απόδοσης ανά watt κ.ο.κ., κάτι που δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο».

     

    Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη στο The Street


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.