Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel αποκάλυψε την δική της ιδέα για το πως θα έπρεπε να είναι τα smart glasses

    Η Intel αποκάλυψε τα Vaunt, τα νέα της smart glasses τα οποία αναμένεται να διατεθούν φέτος σε δημιουργούς, προκειμένου αυτοί να δημιουργήσουν εφαρμογές για αυτά. Σε αντίθεση με άλλα smart glasses, όπως για παράδειγμα το Google Glass, τα Vaunt της Intel δεν ξεχωρίζουν, ούτε δημιουργούν θέμα με τα προσωπικά δεδομένα ατόμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτόν που τα φοράει. Τα Vaunt εμφανισιακά ομοιάζουν με τα κοινά γυαλιά που φοράμε, ενώ δεν διαθέτουν κάμερα και για την ώρα έστω, ούτε και μικρόφωνο.

     

    Πρακτικά τα Vaunt προσφέρουν ένα heads up display στον χρήστη τους, μέσω του οποίου μπορεί να λάβει ενημερώσεις, να διαβάσει μηνύματα ή να τα απορρίξει, με μια απλή κίνηση του ματιού του, να έχει μπροστά στα μάτια του πληροφορίες χρήσιμες για την εργασία που μπορεί να πραγματοποιεί εκείνη την στιγμή. Συνολικά όλος ο σκελετός, μαζί με τους φακούς, τις μπαταρίες, τον επεξεργαστή, το Bluetooth chip και τον προβολέα laser, ζυγίζουν μόλις 50 γραμμάρια. Οι μπαταρίες αρκούν για 18 ώρες χρήσης.

     

    Τα Vaunt χρησιμοποιούν προβολέα laser τεχνολογίας VCSEL, ο οποίος απεικονίζει μια μονόχρωμη(κόκκινη)εικόνα των 400 x 150 pixels στο μάτι, μέσω αντανάκλασης του laser πάνω στους φακούς. Η Intel αναφέρει ότι το laser είναι εξαιρετικά χαμηλής ισχύος και δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο ίδιο το μάτι. Έτσι και αλλιώς τα γυαλιά προορίζονται για ενημερώσεις και όχι για συνεχή προβολή πληροφοριών και εικόνων πάνω στο μάτι, με τον χρήστη να πρέπει να κοιτάξει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση προκειμένου να διαβάσει ότι μηνύματα απεικονίζονται πάνω στην οθόνη.

     

    Ο Dieter Bohn του The Verge είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο των νέων Vaunt της Intel. Όπως αναφέρει τα γυαλλιά δεν διαθέτουν μικρόφωνο στην παρούσα μορφή τους, αλλά δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί και ένα μικρόφωνο αργότερα, το οποίο θα επιτρέπει αλληλεπίδραση του χρήστη με ψηφιακούς βοηθούς όπως η Alexa και ο Google Assistant.
     

    Ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα δούμε τα Vaunt διαθέσιμα στην αγορά ή κάποια πληροφορία για το που θα κινείται η τιμή τους. Η Intel όμως θα προσφέρει σε δημιουργούς τα Vaunt, προκειμένου αυτοί να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές για αυτά, όπως αναφέρθηκε και αρχικά.

     

    Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις εντυπώσεις του Dieter Bohn με τα Vaunt στο σχετικό άρθρο στο The Verge. Για όσους προτιμάνε κάποιο βίντεο, μπορείτε να δείτε αυτό που ακολουθεί.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.