Jump to content



  • UltraB
    UltraB

    Η Intel εμπλουτίζει την 9η γενιά Core επεξεργαστών της με 6 νέα μοντέλα

    Με την παρουσίαση των επεξεργαστών Ryzen 3ης γενιάς της AMD στην CES 2019 να είναι μερικές ώρες μακριά, η Intel εκμεταλλεύτηκε την σημερινή της εκδήλωση στην CES, για να ανακοινώσει τον εμπλουτισμό της 9ης σειράς Core επεξεργαστής της. Αυτό έγινε με έξι νέα μοντέλα που κυμαίνονται από Core i3 έως Core i9.

     

    Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές έρχονται για να σμικρύνουν το κενό που υπάρχει ανάμεσα στους τρεις επεξεργαστές της 9ης γενιάς της Intel, και πιο συγκεκριμένα στους Core i5-9600K, i7-9700K και i9-9900K, καθώς και της σειράς X της 9ης γενιάς για HEDT συστήματα.

     

    Η Intel μπορεί να μην ανακοίνωσε επισήμως όλες τις λεπτομέρειες των νέων επεξεργαστών, αλλά μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτούς στην ARK βάση δεδομένων της.

     

     

    Αυτό που ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι οι πέντε από τους έξι νέους επεξεργαστές φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας ολοκαίνουργιας σειράς επεξεργαστών, της F, από την οποία η Intel έχει αφαιρέσει (ή κατά πάσα πιθανότητα απενεργοποιήσει) το ενσωματωμένο τσιπ γραφικών που ήδη συμπεριλαμβάνει η πλειοψηφία των Intel επεξεργαστών. Αυτό μπορεί να είναι οφείλεται σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους (καθώς θα επιτρέψει στον κατασκευαστή να πουλήσει επεξεργαστές με μη λειτουργικές μονάδες GPU), ή μια προσπάθεια για πιο δροσερούς και με λιγότερη κατανάλωση ισχύος επεξεργαστές (aka και καλύτερο θεωρητικά overclocking).

     

    Το περίεργο της υπόθεσης, είναι, πως η Intel δεν ανέφερε τίποτα στην παρουσίαση της για την νέα F σειρά επεξεργαστών. Υποψιαζόμαστε πως αν αυτοί οι νέοι επεξεργαστές που έρχονται χωρίς ενσωματωμένα γραφικά προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές, ίσως ήρθαν για να συναγωνιστούν τους νέους Ryzen επεξεργαστές της AMD - που σε μεγάλο βαθμό θεωρούνται πιο value for money λύσεις -.

     

    Με πολλούς υπολογιστές mid-range και high-end να εξακολουθούν να είναι εφοδιασμένοι με μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, οι επεξεργαστές της Intel με ενσωματωμένα γραφικά  πηγαίνουν συχνά σε "σπατάλη". Επομένως, με την νέα σειρά, θα προσφέρει έτσι μια σειρά φθηνότερων επεξεργαστών χωρίς GPU, που μπορούν να βοηθήσουν την Intel να κερδίσει πίσω κάποιο από το έδαφος που πρόσφατα έχασε από την AMD.

    Έγινε επεξεργασία από UltraB


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.