Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Lexar επιδεικνύει πρωτότυπο PCIe 4.0 NVMe SSD που θα επιτυγχάνει 7GB/sec στη σειριακή ανάγνωση!

    Ζούμε στην εποχή του PCIe 4.0, κυρίως λόγω της 3η γενιάς επεξεργαστών Ryzen της AMD και της πλατφόρμας X570. Μέχρι σήμερα έχουμε δει αρκετούς PCIe 4.0 SSDs που καταφέρνουν να "γράψουν" ταχύτητες μέχρι 5GB/sec στη σειριακή ανάγνωση δεδομένων. Η Lexar καταφέρνει να σπάσει αυτό το φράγμα, επιδεικνύοντας έναν πρωτότυπο PCIe NVMe SSD.

     

    Όλοι οι NVMe SSDs που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τον PS5016-E16 ελεγκτή της Phison. Όμως, ο νέος 4x4 NVMe SSD της Lexar καταφέρνει και φτάνει τα 6,2GB/sec στη σειριακή ανάγνωση δεδομένων και τα 4,2GB/sec στη σειριακή εγγραφή. H Lexar δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον ελεγκτή που χρησιμοποιεί η δικιά της υλοποίηση, αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι "δεν είναι κατασκευασμένος από την Marvell" και "δεν είναι κατασκευασμένος επίσης από κάποιον κατασκευαστή με μεγάλο όνομα".

     

    large.lexar_7gb_ssd_pcie_40_the_ssd_review_2.jpg

     

    Όταν ο SSD κυκλοφορήσει το 2ο τρίμηνο του 2020, θα είναι πιστοποιημένος για 7GB/sec στην ανάγνωση και 4GB/sec στην εγγραφή, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Lexar. Επίσης αναφέρθηκε ότι οι διαθέσιμες χωρητικότητες θα είναι 512GB, 1TB και 2TB SSDs που θα χρησιμοποιούν 96-layer 3D TLC NAND flash και θα διαθέτουν LDPC ECC για ενισχυμένη προστασία των δεδομένων. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε είχε πράσινο PCB και ψύκτρα που μοιάζει με σανίδα του surf, με το όνομα της Lexar στο πάνω μέρος.

     

    Όλα αυτά αποτελούν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα από τη Lexar και δείχνουν τον δρόμο των εξελίξεων σχετικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε από την αξιοποίηση του PCIe Gen 4.0 στα μέσα αποθήκευσης δεδομένων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.