Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Samsung ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής της δεύτερης γενιάς μνήμης HBM2 "Aquabolt"

    Η μνήμη τύπου HBM προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στον τομέα της ταχύτητας, της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και του απαιτούμενου χώρου που απαιτείται πάνω σε μια πλακέτα, καταλαμβάνοντας σαφέστατα μικρότερη επιφάνεια έναντι των τυπικών τσιπ μνήμης τύπου GDDR ή DDR. Η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή της δεύτερης γενιάς μνήμης HBM2 στην οποία έχει δώσει την ονομασία "Aquabolt". Η νέα αυτή γενιά HBM2 μνήμης υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, έναντι της πρώτης γενιάς μνήμης HBM2 η οποία έφερε την ονομασία "Firebolt".

     

    Η HBM2 "Aquabolt" έρχεται με χωρητικότητα 8GB και ταχύτητα η οποία φτάνει τα 2,4 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, ανά pin, καθιστώντας την, την ταχύτερη μνήμη HBM2 της αγοράς. Για την λειτουργίας της απαιτεί ρεύμα 1,2V, όσο απαιτούσε η πρώτης γενιάς μνήμη HBM2 της Samsung για ταχύτητα 1,6 Gigabits ανά δευτερόλεπτο. Ουσιαστικά έχουμε μια αύξηση επιδόσεων της τάξης του 50%, χωρίς να χρειαστεί να αυξηθεί η τάση τροφοδοσίας της HBM2. Η πρώτης γενιάς HBM2 απαιτούσε τάση 1,35V για να φτάσει στα 2 Gigabits ανά δευτερόλεπτο.

     

    SAMSUNG-HBM2_B.jpg

     

    Η νέα μνήμη θα επιτρέψει την δημιουργία προϊόντων, όπως κάρτες γραφικών, οι οποίες με ένα και μόνο HBM2 package θα διαθέτουν 8GB μνήμης με bandwidth το οποίο θα φτάνει τα 307 GigaBytes ανά δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιώντας τέσσερα HBM2 packages, μπορεί να επιτευχθεί ταχύτητα της τάξης των 1,2 TeraBytes ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας ακόμα υψηλότερες επιδόσεις από το σύστημα που θα την αξιοποιεί.

     

    Η Samsung υπόσχεται να συνεχίσει να βελτιώνει τις μνήμες της τύπου HBM2 και να τις παρέχει στους πελάτες της με σταθερό ρυθμό, προκειμένου να αυξήσει και το μερίδιο αγοράς της. Η εταιρία ελπίζει να τριπλασιάσει το μερίδιο της, στην αγορά μνήμης HBM2.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.