Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Samsung ανακοίνωσε την νέα σειρά SSD, 860 QVO, με χωρητικότητες από 1 έως 4 TB

    Η Samsung ανακοίνωσε την νέα της σειρά SSD, 860 QVO. Η νέα αυτή σειρά χρησιμοποιεί μνήμες 4-bit multi-level cell (MLC) NAND flash, επιτρέποντας στην εταιρία να προσφέρει υψηλές χωρητικότητες σε προσιτές τιμές. Έτσι το μικρότερο μοντέλο της σειράς με χωρητικότητα 1TB, θα ξεκινάει από τα 150 δολάρια, ενώ για όποιον θέλει περισσότερη χωρητικότητα, η σειρά περιλαμβάνει και μοντέλα των 2TB και 4TB.

     

    Τα μοντέλα της σειράς Samsung 860 QVO είναι μορφής αποθηκευτικού μέσου 2,5'' και χρησιμοποιούν σύνδεση SATA III, καθιστώντας τα συμβατά σχεδόν με κάθε φορητό και σταθερό υπολογιστή. Ο controller που χρησιμοποιείται είναι ο MJX της Samsung και οι επιδόσεις τους φτάνουν τα 550MB/sec σε σειριακή ανάγνωση και τα 520MB/sec σε σειριακή εγγραφή. Σε τυχαία προσπέλαση οι επιδόσεις φτάνουν τα 97000 IOPS σε ανάγνωση και τα 89000 IOPS σε εγγραφή. Η Samsung υπόσχεται και υψηλή αξιοπιστία, με το μοντέλο των 4TB να είναι σε θέση να γράψει θεωρητικά τουλάχιστον 1440 Terabytes δεδομένων πριν παρουσιάσει πρόβλημα που να απαιτεί την αντικατάστασή του. Οι αντίστοιχες τιμές TBW για τα μοντέλα των 2TB και 1TB είναι 720 TBW και 360 TBW.

     

    Η σειρά Samsung 860 QVO θα αρχίσει να διατίθεται από τον Δεκέμβριο. Γνωστή είναι μόνο η τιμή του μικρού μοντέλου, στα 150 δολάρια. Η εγγύηση έχει διάρκεια 3 χρόνων.

     

    Samsung QVO SSD.jpg

     

    Samsung QVO specs.jpg

     

    Παρουσιάσεις με μετρήσεις των νέων SSD της Samsung έχουν ήδη αναρτηθεί σε τεχνολογικές ιστοσελίδες. Μερικά παραδείγματα είναι τα παρακάτω

    The Samsung 860 QVO (1TB, 4TB) SSD Review: First Consumer SATA QLC | Anandtech

    Samsung 860 QVO 2TB SSD review | Guru3D

    Samsung 860 QVO 1TB and 4TB SATA SSD Review - Samsung Goes QLC | PC Perspective

    Samsung's 860 QVO 1-TB SSD reviewed | The Tech Report

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.