Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Samsung αναλαμβάνει την κατασκευή των επόμενων chip της AMD

    .
    Με βάση λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, η Samsung σε συνεργασία με την GlobalFoundries. θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των νέων Greenland GPUs, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι GPUs θα κατασκευάζονται με την δεύτερης γενιάς μέθοδο κατασκευής των 14nm της Samsung, την 14nm FinFET LPP (Low Power Plus), η οποία θα είναι σε θέση να παράγει GPUs, οι οποίες θα προσφέρουν διπλάσια απόδοση ανά watt, έναντι αυτής που προσφέρουν οι τελευταίες GPUs της AMD με κωδική ονομασία Fiji.

     

    Amd samsung

     

    Υπενθυμίζουμε ότι η GlobalFoundries έχει πάρει άδεια χρήσης της τεχνολογίας κατασκευής της Samsung, οπότε οι GPUs, είτε προέρχονται από τα εργοστάσια της Samsung, είτε από αυτά της GlobalFoundries, θα κατασκευάζονται με την ίδια τεχνολογία. Μέχρι σήμερα η AMD βασιζόταν στην TSMC για την κατασκευή των GPUs της.

     

    Samsung GlobalFoundries.pg

     

    Μετά τις GPUs σειρά θα πάρουν και οι νέες CPUs της AMD οι οποίες θα κατασκευάζονται και αυτές με την ίδια μέθοδο κατασκευής με τις GPUs, δηλαδή την 14nm FinFET LPP (Low Power Plus), τόσο στα εργοστάσια της Samsung όσο και σε αυτά της GlobalFoundries. Οι επεξεργαστές Zen αναμένονται στο τελευταίο τέταρτο του 2016.

     

    AMD Zen

     

    Η εξασφάλιση της παραγωγής των προϊόντων της AMD από την Samsung, είναι μια ακόμα επιτυχία της εταιρίας απέναντι στην TSMC, μετά την εξασφάλιση της παραγωγής και πολλών προϊόντων της Apple και της Qualcomm. Η Samsung κατάφερε να κερδίσει το συμβόλαιο εξαιτίας απογοητευτικών αποτελεσμάτων από την μεριά της TSMC, σύμφωνα με τις φήμες.

     

    Μετά από αυτές τις επιτυχίες της, η Samsung επιταχύνει όσον αφορά τον στόχο των 10nm, ελπίζοντας αυτά να είναι έτοιμα για το 2017, στόχος που αν επιτευχθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραγωγή GPUs και CPUs της AMD στα 10nm. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η AMD να καταφέρνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια να βρίσκεται στα ίδια νανόμετρα με την Intel.

     

    Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι πριν ενάμιση μήνα περίπου, AMD και GlobalFoundries είχαν από κοινού ανακοινώσει την επιτυχημένη παραγωγή δειγμάτων μελλοντικών προϊόντων της AMD, στα εργοστάσια της GlobalFoundries, με την νέα μέθοδο κατασκευής.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.