Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Sega σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια mini έκδοση του Mega Drive

    Στα τέλη της δεκαετίας του 80 η Nintendo δεν έπαιζε μόνη της στον χώρο των κονσολών παιχνιδιών. Είχε μεγάλο αντίπαλο την Sega, η οποία είχε να αντιπαραθέσει το Master System απέναντι στο NES και το Mega Drive απέναντι στο Super NES. Η Sega βλέποντας την επιτυχία της Nintendo με τις mini κονσόλες, ετοιμάζεται να ακολουθήσει και αυτή με την δική της retro mini κονσόλα παιχνιδιών, η οποία θα ομοιάζει και θα παίζει τα παιχνίδια του Mega Drive.

     

    Η Sega έχει να παρουσιάσει κονσόλα στην αγορά από την εποχή του Dreamcast, το οποίο ήταν διαθέσιμο από το 1998 έως το 2001. Η κονσόλα αυτή είχε σημειώσει περιορισμένη επιτυχία και ουσιαστικά ώθησε την Sega να περιοριστεί στην δημιουργία παιχνιδιών. Αν και η Sega έχει δώσει άδεια στην AtGames να κυκλοφορήσει mini retro κονσόλες που θα ομοιάζουν και θα παίζουν τα παλιά παιχνίδια των κονσολών της Sega, φαίνεται ότι θέλει να δοκιμάσει την τύχη της με μια υλοποίηση που θα φέρει πάνω το δικό της όνομα. Η Nintendo άλλωστε έδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοια μηχανήματα στην αγορά.

     

    Sega Mega Drive mini.jpg

     

    Το μόνο άσχημο εδώ είναι ότι η AtGames ισχυρίστηκε σε ένα Facebook post ότι θα είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και του νέου Mega Drive mini. Το Facebook post διαγράφηκε αλλά το θέμα είναι ότι οι υλοποιήσεις της AtGames μέχρι τώρα, έχουν λάβει αρνητικές κριτικές. Ας ελπίσουμε ότι η Sega θα έχει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του Mega Drive mini.

     

    Η κονσόλα αναμένεται να διατεθεί στην αγορά τον Οκτώβριο, ώστε να συμπέσει η κυκλοφορία της με την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την κυκλοφορία της αυθεντικής κονσόλας, στις 29 Οκτωβρίου του 1988. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τότε ώστε να μάθουμε τιμή και αριθμό παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει το νέο Mega Drive mini.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.