Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μεγάλες μειώσεις στις πωλήσεις κινητών αναγκάζουν την HTC να απολύσει 1500 υπαλλήλους της

    Η HTC είναι γνωστή για τα Android smartphones της, αλλά και το HTC Vive. Τα τελευταία χρόνια όμως δυσκολεύεται όλο και πιο πολύ να σταθεί με αξιώσεις στην αγορά των smartphones, λόγω του έντονου ανταγωνισμού, ενώ και η εικονική πραγματικότητα δεν έχει ίσως την αποδοχή του καταναλωτικού κοινού που θα επιθυμούσε η εταιρία. Το αποτέλεσμα είναι η HTC να ανακοινώσει ρεκόρ μείωσης πωλήσεων και την πρόθεσή της να απολύσει περίπου 1500 υπαλλήλους, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τέταρτο του συνόλου του εργατικού της δυναμικού, προκειμένου να επιχειρήσει να επανέλθει στην κερδοφορία. Αυτό έρχεται σε συνέχεια της πώλησης μέρους του τμήματος κινητής της, τον Σεπτέμβριο του 2017, στην Google.

     

    Ειδικότερα, η πτώση στις πωλήσεις Android smartphones τον Ιούνιο έφτασε το 68%, πτώση η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί για διάστημα άνω των δύο ετών. Σύμφωνα με αναλυτές, οι πωλήσεις κορυφαίων κινητών της εταιρίας ήταν χαμηλότερες του αναμενόμενου. Όσον αφορά τα νέα μοντέλα που απευθύνονταν στην μεσαία ή την οικονομική κατηγορία συσκευών, αυτά δεν είχαν να προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά ή αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με τα παλαιότερα, κάτι που επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις τους.

     

    Αν και η HTC δεν σκοπεύει να εξέλθει της αγοράς των smartphones ή αυτή της εικονικής πραγματικότητας, αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των μοντέλων που θα παρουσιάσει φέτος, αλλά και τον ρυθμό παραγωγής αυτών. Σύμφωνα με την Trendforce, η HTC αναμένεται να κατασκευάσει λιγότερο από δύο εκατομμύρια smartphones. Κάποτε, ένα στα δέκα smartphones που πωλούταν παγκοσμίως, έφερε το λογότυπο της εταιρίας πάνω του.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.