Jump to content


  • yanni
    yanni

    Μεγάλο όγκο δεδομένων συλλέγει από τις συσκευές της η OnePlus

    Σήμερα πολλές εταιρίες, αν όχι οι περισσότερες ή και όλες, συλλέγουν δεδομένα χρήσης με σκοπό, όπως ισχυρίζονται, να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ή και για να προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη στους πελάτες τους. Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της OnePlus η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο σχετικών συζητήσεων αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας του όγκου και του είδους των δεδομένων που συλλέγει από συσκευές της.

     

    Η αποκάλυψη είχε ήδη γίνει τον Ιανουάριο φέτος, αλλά αυτή την εβδομάδα το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο, υποχρεώνοντας και την εταιρία να βγάλει και σχετική ανακοίνωση. Τον Ιανουάριο ο Christopher Moore είχε αποκαλύψει ότι το Oxygen OS της OnePlus 2 συσκευής του, προχωρούσε στην συλλογή και αποστολή μεγάλου όγκου πληροφοριών για την χρήση της συσκευής του, πληροφοριών που όμως συμπεριλάμβαναν και προσωπικά δεδομένα, χωρίς την συγκατάθεσή του.

     

    Έτσι εντός 10 ωρών η συσκευή του απέστειλε 16MB δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν εκτός από πληροφορίες χρήσης, όπως το πότε άναψε και πότε έσβησε η οθόνη, πότε άνοιξε ή πότε έκλείσε κάποια εφαρμογή ή σε ποια Wi Fi δίκτυα συνδέθηκε αυτή και πληροφορίες όπως το IMEI της συσκευής, ο τηλεφωνικός αριθμός, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα ταυτοποίησης του χρήστη και άρα καθιστώντας τις πληροφορίες αυτές προσωπικές και όχι ανώνυμες.

     

    Η ίδια η εταιρία σε ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε την αποστολή από το λειτουργικό δύο ροών δεδομένων, σε server της Amazon. Η πρώτη ροή δεδομένων αφορά στην χρήση της συσκευής και η δεύτερη ομάδα δεδομένων στην ταυτότητα της συσκευής. Αν και οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν την πρώτη ροή δεδομένων μέσω των ρυθμίσεων, δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν την δεύτερη ροή δεδομένων, εκτός και αν εγκαταστήσουν κάποια custom ROM, η οποία να βασίζεται για παράδειγμα στο Lineage OS.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε το blog post του Christopher Moore

    OnePlus OxygenOS built-in analytics


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.