Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Μετά τους κατασκευαστές HDD, αποκαλύπτεται ότι και κάποιοι κατασκευαστές SSD εξαπατούν το αγοραστικό κοινό!

    Στο Tom's Hardware δημοσιεύτηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση, πριν από λίγες ώρες, βάσει της οποίας κάποιοι κατασκευαστές SSDs εξαπατούν το αγοραστικό κοινό αλλάζοντας τις προδιαγραφές των προϊόντων τους με υποδεέστερα υποσυστήματα, ενώ διατηρούν σε αυτές τις περιπτώσεις το ίδιο SKU, χωρίς να ενημερώνουν για κάτι τέτοιο!

     

    Σύμφωνα με το άρθρο, αρχίζει και γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να είναι οι αγοραστές σίγουροι για τον SSD που αγοράζουν. Ορισμένοι κατασκευαστές SSD αλλάζουν όχι μόνο τη flash NAND, αλλά και τον ελεγκτή SSD μετά την κυκλοφορία και τον έλεγχο των αρχικών προϊόντων, χωρίς να αποκαλύπτουν αυτήν την πρακτική στους πελάτες. Μάλιστα, για να αποδειχθούν τα λεγόμενά τους, εξέτασαν το ζήτημα δοκιμάζοντας τρεις διαφορετικές εκδόσεις ενός SSD, οπότε και διαπιστώθηκαν μεγάλες διαφορές στην απόδοση, ενώ όλοι οι SSDs είχαν το ίδιο όνομα προϊόντος, αριθμό και αυτοκόλλητο στη μονάδα δίσκου.

     

    Οι αλλαγές αυτές είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση. Μεταξύ άλλων μειώσεων, ένας τροποποιημένος SSD Adata υπέστη μείωση 41% στην απόδοση αντιγραφής αρχείων και μείωση 500 MBps στον ελαφρύ φόρτο εργασίας, μετά τις αλλαγές. Μια έκδοση του εν λόγω SSD, μάλιστα, δεν μπορεί καν να πετύχει τις ονομαστικές προδιαγραφές 3.500 / 3.000 MBps, ενώ αλλάζει προς το χειρότερο και η ονομαστική τυχαία απόδοση 4K.

     

    Είναι λογικό οι εταιρείες να αλλάζουν κάποιες από τις προδιαγραφές των SSDs, καθώς η αγορά είναι ρευστή και οι προμηθευτές των ελεγκτών ή των μνημών flash NAND μπορεί να εναλλάσσονται ή να τροποποιούν τα προϊόντας τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε τουλάχιστον να αλλάζει το SKU, αλλά φαίνεται ότι οι κατασκευαστές SSDs δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική.

     

    Στην εκτενή ανάλυση που δημοσιεύει το Tom's Hardware εξετάζονται σε βάθος οι επιδόσεις διαφορετικών εκδόσεων του δημοφιλούς Adata XPG SX8200 Pro, ώστε να αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εξαπατά τους καταναλωτές. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στο άρθρο, δεν είναι η Adata ο μοναδικός κατασκευαστής που ακολουθεί αυτή την πρακτική και ο συγκεκριμένος SSD χρησιμοποιήθηκε ως μελέτη περίπτωσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.