Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέοι σκληροί δίσκοι των 12TB και 14TB από Seagate και Western Digital αντίστοιχα

    Οι σκληροί δίσκοι παραμένουν το αποθηκευτικό μέσο με το μικρότερο κόστος ανά GB, πολύ περισσότερο το τελευταίο διάστημα μετά τις αυξήσεις τιμών στους SSD. Αυτές τις μέρες είχαμε ανακοινώσεις νέων μοντέλων από Seagate και Western Digital. Η Seagate ανακοίνωσε τρία νέα μοντέλα των 12TB που στοχεύουν στον τελικό καταναλωτή, ενώ η Western Digital ανακοίνωσε τον πρώτο παγκοσμίως σκληρό δίσκο των 14TB που όμως, σε αντίθεση με τα μοντέλα της Seagate, στοχεύει στις επιχειρήσεις.

     

    Τα τρία νέα μοντέλα της Seagate χρησιμοποιούν τεχνολογία με PMR platters και αέριο Ήλιο. Είναι 3,5'' και στοχεύουν τόσο την αγορά δίσκων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Barracuda Pro Compute), όσο και αυτή των δίσκων για NAS(IronWolf NAS και IronWolf Pro NAS). Πρόκειται για τα πρώτα μοντέλα στην αγορά χωρητικότητας 12TB, μιας και μέχρι τώρα οι δίσκοι αυτοί προορίζονταν για χρήση από μεγάλες επιχειρήσεις. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους, καθώς και οι τιμές τους φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    Seagate 12TB specs.jpg

     

    Seagate 12TB IronWolf Pro.jpg

     

    Seagate 12TB BarraCuda Compute.jpg

     

    Από την μεριά της η Western Digital ανακοίνωσε το νέο μοντέλο HGST Ultrastar Hs14, προλαβαίνοντας την Seagate η οποία έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει και αυτή να φέρει στην αγορά μοντέλα αντίστοιχης χωρητικότητας. Και εδώ το ήλιο αντικαθιστά τον απλό αέρα που χρησιμοποιείται σε σκληρούς δίσκους αρκετά μικρότερης χωρητικότητας, με το νέο μοντέλο να αξιοποιεί την τέταρτης γενιάς HelioSeal τεχνολογία, ενώ χρησιμοποιεί οκτώ platters δεύτερης γενιάς host-managed SMR (Shingled Magnetic Recording), ώστε να επιτευχθεί αυτή η μεγάλη χωρητικότητα. Σύμφωνα με την Western Digital, η κατανάλωση του σκπληρού δίσκου δεν ξεπερνάει τα 6,2W κατά την λειτουργία του, το οποίο μεταφράζεται σε 60% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας έναντι ενός μοντέλου των 8TB που χρησιμοποιεί αέρα αντί για ήλιο.

     

    HGST Ultrastar Hs14.jpg

     

    Για την ώρα το HGST Ultrastar Hs14 αποστέλλεται αποκλειστικά σε OEMs. Η εγγύησή του είναι διάρκειας πέντε χρόνων.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.