Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ξανά προβλήματα διαθεσιμότητας των AMD καρτών γραφικών λόγω cryptomining

    Οι κάρτες της AMD υπήρξαν στο παρελθόν μία από τις βασικές επιλογές αυτών που ήθελαν να ασχοληθούν με το mining ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin και το Litecoin. Η διάθεση πολλών ειδικών ASICs για mining, τα οποία μπορούσαν να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις καταναλώνοντας μικρότερα ποσά ενέργειας, είχε ως αποτέλεσμα το mining με κάρτες γραφικών να περιοριστεί σημαντικά.

     

    Η ανάδειξη όμως νέων ψηφιακών νομισμάτων όπως το Ethereum, για τα οποία δεν διατίθενται κατάλληλα ASICs(application-specific integrated circuit), είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση ξανά της ζήτησης καρτών γραφικών για mining, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στην αγορά μοντέλων καρτών γραφικών RX 570 και RX 580, με παράλληλη αύξηση των τιμών σε αυτές που είναι διαθέσιμες.

     

    RX cards out of stock.jpg

     

    Οι κατασκευαστές καρτών γραφικών μάλιστα, πλέον διαφημίζουν τα μοντέλα τους και ως hardware κατάλληλο για mining, όχι απλά ως gaming cards.

     

    5935765f6ab04_Cryptominingamdad.jpg

     

    Το Etherium εχτές έφτασε σε νέο υψηλό ξεπερνώντας τα $250, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 2839% σε σχέση με τις αρχές του έτους, όταν και είχε μόλις 8,52 δολάρια.

     

    Etherium price.png

     

    Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Finance Magnates, το τελευταίο διάστημα διάφορα γεγονότα έχουν οδηγήσει σε ράλι τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων. Στα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται η πρόθεση της Ιαπωνίας να σταματήσει να τα φορολογεί από τις αρχές Ιουλίου αλλά και η υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων από εταιρίες όπως η Fidelity Investments. Επιπλέον όσον αφορά το Ethereum, οι μεγάλες Κινεζικές εταιρίες ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων, Huodi και OKCoin, που εστίαζαν μέχρι πριν λίγες μέρες αποκλειστικά στο Bitcoin, πλέον υιοθέτησαν από τις 31 Μαϊού και το Ethereum.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.