Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια σε πωλήσεις το Playstation 4, συνεχίζει τις εξαιρετικές πωλήσεις το Switch

    Στις αρχές της εβδομάδας η Microsoft αποκάλυψε το νέο Xbox One X το οποίο ελπίζει να την βοηθήσει να κερδίσει μερίδιο αγοράς, χάρη στο νέο του hardware το οποίο υπόσχεται gaming και σε 4K αναλύσεις. Για την ώρα όμως τα βλέμματα των περισσοτέρων πέφτουν στις κονσόλες των άλλων δύο μεγάλων εταιριών του χώρου. Η μεν Sony ανακοίνωσε ότι το Playstation 4 ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια σε πωλήσεις, η μεν Nintendo τρίβει τα χέρια τις βλέποντας τις πωλήσεις του Switch να συνεχίζουν να είναι υψηλότερες των προσδοκιών.

     

    Η Sony αναφέρθηκε στις πωλήσεις του Playstation 4 στα πλαίσια της παρουσίασής της στην E3. Εκεί η εταιρία επέδειξε πλήθος νέων τίτλων για την κονσόλα της, η οποία από τις 15 Νοεμβρίου του 2013 έως και σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει 60,4 εκατομμύρια κομμάτια, με το νούμερο αυτό να συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της κονσόλας, τόσο το αυθεντικό μοντέλο, όσο και τα Slim και Pro. Επιπλέον η Sony γνωστοποίησε ότι έχουν πουληθεί 487,8 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών, τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε φυσική μορφή. Ειδική αναφορά έκανε η εταιρία στο Horizon Zero Dawn, έναν από τους αποκλειστικούς και best selling τίτλους της κονσόλας, ο οποίος θα έχει σύντομα και το πρώτο τους DLC με τίτλο The Frozen Wilds.

     

     

     

    Όσον αφορά το Switch, αυτό συνεχίζει να κάνει εξαιρετικές πωλήσεις. Δύο χρόνια πριν οι περισσότεροι αναρωτιόνταν αν η Nintendo θα μπορούσε να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά των κονσολών παιχνιδιών, με κάποιους να εικάζουν ότι η Nintendo θα μπορούσε να εγκαταλείψει πλήρως την αγορά κονσολών και να περιοριστεί απλά στην δημιουργία παιχνιδιών.

     

    Mario-Kart-8-Deluxe.jpg

     

    Πλέον η εταιρία κάνει όνειρα να πλησιάσει τα νούμερα του αρχικού Wii, το οποίο κατάφερε να πουλήσει συνολικά 100 εκατομμύρια κονσόλες. Η κονσόλα ήδη είχε πλησιάσει τα 3,5 εκατομμύρια σε πωλήσεις στα τέλη Απριλίου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω πίνακα του VGChartz, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση και με διαφορά έναντι των άλλων κονσολών. Οι εκτιμήσεις της Nintendo κάνουν λόγο για 10 εκατομμύρια πωλήσεις Switch μόνο για φέτος, με την εταιρία να προσπαθεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο κυκλοφορώντας νέους τίτλους σε σταθερό ρυθμό, αλλά και προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση.

     

    5943b517ca066_Consolesales29April2017.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.