Jump to content



  • yanni
    yanni

    Οι οθόνες AMOLED πλέον είναι φτηνότερες από αντίστοιχες LCD

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όσον αφορά το κόστος κατασκευής των οθονών που χρησιμοποιούνται στα smartphones, το κόστος κατασκευής των οθονών τύπου AMOLED, πλέον είναι χαμηλότερο, σε κάποιες περιπτώσεις, έναντι αυτού αντίστοιχων LCD.

     

    Οι οθόνες AMOLED έχουν αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων LCD, προσφέροντας καλύτερα, πιο πλούσια χρώματα, υψηλότερη αντίθεση και φωτεινότητα, ενώ επιπλέον είναι λεπτότερες και γενικά καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Το μόνο πράγμα που δεν επέτρεπε σε αυτού του τύπου τις οθόνες να κατακτήσουν την αγορά, ήταν το υψηλότερο κόστος τους έναντι των LCD. Αυτό πλέον δεν ισχύει απόλυτα. Τουλάχιστον όχι για τις FullHD οθόνες των 5'', που χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλά σύγχρονα κινητά τηλέφωνα.

     

    amoled.jpg

     

    Σύμφωνα με νέα στοιχεία της IHS Technology, το κόστος μιας Full HD AMOLED των 5'', έπεσε τους τελευταίους τρεις μήνες από τα $17,10 στα $14,30. Στο ίδιο χρονικό διάστημα το κόστος μιας αντίστοιχων τεχνικών χαρακτηριστικών LTPS LCD (Low Temperature Poly-Silicon Liquid Crystal Display) οθόνης, έπεσε από τα $15,70 στα $14,60. Είναι η πρώτη φορά που μια AMOLED οθόνη είναι φτηνότερη μιας αντίστοιχης LCD.

     

    Βέβαια ο συγκεκριμένος τύπος LCD που χρησιμοποιείται στην σύγκριση, είναι ο πλέον αποδοτικός τύπος Thin Film Transistor (TFT) LCD της αγοράς και δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλες κατηγορίες οθονών, ώστε να μπορεί να βγει ένα πιο γενικό συμπέρασμα. Η παραπάνω όμως σημαντική μείωση στην τιμή των συγκεκριμένων AMOLED οθονών σε διάστημα μόλις τριών μηνών, δείχνει ότι η τεχνολογία σύντομα θα είναι σε θέση να γίνει το στάνταρ όσον αφορά τις οθόνες των φορητών συσκευών.

     

    Αν θέλετε να διαβάσετε ένα αναλυτικό συγκριτικό ανάμεσα στις οθόνες LCD και τις οθόνες AMOLED, το παρακάτω άρθρο θα σας φανεί ενδιαφέρον.

    AMOLED vs LCD: differences explained | AndroidAuthority

     

    Πηγή: Right on schedule, AMOLED displays are now cheaper to produce than LCD | AndroidAuthority

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.