Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι συσκευές NAS της QNAP είναι ευάλωτες στο Qlocker Ransomware. Η εταιρεία συμβουλεύει να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες

    Η QNAP Systems, Inc. (QNAP), ένας κορυφαίος πρωτοπόρος λύσεων υπολογιστών, δικτύωσης και αποθήκευσης, εξέδωσε μια δήλωση ως απάντηση σε πρόσφατες αναφορές χρηστών και κάλυψη μέσων ότι δύο τύποι ransomware (Qlocker και eCh0raix) στοχεύουν το QNAP NAS και κρυπτογραφούν τα δεδομένα των χρηστών ζητώντας λύτρα για την ανάκτηση. Η QNAP συμβουλεύει όλους τους χρήστες να εγκαταστήσουν αμέσως την τελευταία έκδοση Malware Remover και να εκτελέσουν σάρωση κακόβουλου λογισμικού στο QNAP NAS. Οι εφαρμογές Multimedia Console, Media Streaming Add-on και Hybrid Backup Sync πρέπει να ενημερωθούν στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση, καθώς και να προστατεύσουν περαιτέρω το QNAP NAS από επιθέσεις ransomware. Η QNAP εργάζεται επειγόντως σε μια λύση για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού από μολυσμένες συσκευές.

     

    Η QNAP κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του Malware Remover για λειτουργικά συστήματα όπως το QTS και το QuTS για την αντιμετώπιση της επίθεσης ransomware. Εάν τα δεδομένα χρήστη είναι κρυπτογραφημένα ή κρυπτογραφούνται, το NAS δεν πρέπει να κλείσει. Οι χρήστες θα πρέπει να εκτελέσουν αμέσως σάρωση κακόβουλου λογισμικού με την πιο πρόσφατη έκδοση Malware Remover και, στη συνέχεια, να επικοινωνήσουν με την τεχνική υποστήριξη QNAP σε αυτή τη σελίδα.

     

    Για χρήστες που δεν επηρεάζονται, συνιστάται να εγκαταστήσετε αμέσως την πιο πρόσφατη έκδοση Malware Remover και να εκτελέσετε σάρωση κακόβουλου λογισμικού ως προληπτικό μέτρο. Όλοι οι χρήστες πρέπει να ενημερώσουν τους κωδικούς πρόσβασης σε ισχυρότερους και η εφαρμογή Multimedia Console, Media Streaming Add-on και Hybrid Backup Sync πρέπει να ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση. Επιπλέον, συνιστάται στους χρήστες να τροποποιήσουν την προεπιλεγμένη θύρα δικτύου 8080 για πρόσβαση στη διεπαφή λειτουργίας NAS. Βήματα για την εκτέλεση της λειτουργίας βρίσκονται στη σελίδα βέλτιστων πρακτικών ασφάλειας πληροφοριών που προσφέρει η QNAP (https://qnap.to/3daz2n). Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο NAS πρέπει να διασφαλίζονται μέσω δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1, για να διασφαλιστεί περαιτέρω η ακεραιότητα και η ασφάλεια των δεδομένων.

     

    Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε τις συμβουλές ασφαλείας QSA-21-11 και QSA-21-13.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.