Jump to content


  • jisr7
    jisr7

    Πλήγμα για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας οι υπηρεσίες instant messanging

    Σύμφωνα με σχετική αναφορά της Strategy Analytics, που παρουσίασε ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) η δημοτικότητα των apps, που παρέχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, πλήττει σοβαρά τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

     

    Ειδικότερα, με βάση τις εκτιμήσεις τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων από υπηρεσίες sms και mms αναμένεται έως το 2021, να μειωθούν κατά 42%, κατερχόμενα σε 53 δις δολ. από 92 δις το 2014, προς όφελος των υπηρεσιών των ΟΤΤs. Βάσει των ιδίων στοιχείων ο αριθμός των καταναλωτών, που χρησιμοποιούν υπηρεσίες instant messanging, αυξήθηκε περισσότερο από 40% το 2014, με τον κάθε χρήστη να στέλνει – κατά μέσο όρο – πλέον των 900 άμεσων μηνυμάτων το μήνα. Ο αριθμός αυτός είναι οκτώ φορές μεγαλύτερος από τη μέση χρήση υπηρεσιών ανταλλαγής sms μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.