Jump to content



  • yanni
    yanni

    Πρώτη θέση για την Apple στην αγορά των wearables

    Η Apple κατάφερε και πήρε την πρώτη θέση από την Xiaomi στην αγορά των "φορετών" συσκευών ή αλλιώς wearables, όπως αναφέρει έρευνα αγοράς της εταιρίας Canalys για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η πρωτιά αυτή οφείλεται στην έναρξη διαθεσιμότητας του νέου smartwatch της εταιρίας, Apple Watch Series 3, αλλά και στην υποχώρηση που παρουσίασαν οι πωλήσεις wearable bands των Xiaomi and Fitbit.

     

    Η Apple κατάφερε να διακινήσει συνολικά 3,9 εκατομμύρια wearable συσκευές, με την Xiaomi να ακολουθεί με 3,6 εκατομμύρια και την Fitbit με 3,5 εκατομμύρια. Αν και το νέο Apple Watch Series 3, συνετέλεσε στο να αυξηθούν οι πωλήσεις των smartwatches, συνολικά η αγορά παρουσίασε μείωση της τάξης του 2%, λόγω μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού για τα απλά wearable bands.

     

    Canalys wearables q3 2017 -1.JPG

     

    Μάλιστα η Apple θα μπορούσε να έχει επιτύχει μεγαλύτερη επίδοση, αν είχε προβλέψει την ισχυρή ζήτηση για το νέο της smartwatch και επιπλέον δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στην αγορά της Κίνας. Τουλάχιστον 800 χιλιάδες από τα Apple Watch Series 3 που διακινήθηκαν, διέθεταν eSIM, επιτρέποντας τον κάτοχό τους να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις ή να στέλνει μηνύματα, χωρίς να χρειάζεται να έχει μαζί του και το iPhone.

     

    Στην τέταρτη και πέμπτη θέση της κατάταξης, βρίσκονται η Huawei και η Samsung αντίστοιχα, με σημαντικά μικρότερα ποσοστά της αγοράς, σε σχέση με τις τρεις πρώτες εταιρίες. Οι δύο αυτές εταιρίες μαζί με την Apple, είναι οι εταιρίες οι οποίες, ως επί το πλείστον, προωθούν την ιδέα του smartwatch ως συμπληρωματικής συσκευής του smartphone. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 μάλιστα, αναμένονται καλύτερα αποτελέσματα στην αγορά των smartwatches, χάρη στα νέα μοντέλα που θα διατεθούν και τα οποία θα προσφέρουν βελτιωμένες λειτουργίες και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, έχοντας λεπτότερο σχεδιασμό.

     

    Canalys wearables q3 2017 -2.JPG


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.