Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στα μέσα ή προς το τέλος του 2019 η μαζική παραγωγή Intel επεξεργαστών στα 10nm

    Η Intel συνεχίζει να έχει δυσκολίες με την ανάπτυξη της μεθόδου κατασκευής των 10 nm (νανόμετρα), μια μέθοδος που αν είχαν πάει όλα καλά, θα έπρεπε να είναι έτοιμη ήδη από το 2015. Η εταιρία είχε ανακοινώσει στην προηγούμενη ενημέρωση των επενδυτών, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, ότι η παραγωγή επεξεργαστών με τεχνολογία 10 nm θα καθυστερούσε για τουλάχιστον έως το 2019, χωρίς να προσδιορίζει το πότε μέσα στο 2019. Στην νέα ενημέρωση αυτή την εβδομάδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η Intel καθόρισε ως χρονικό πλαίσιο για την εμφάνιση συστημάτων στην αγορά την εορταστική περίοδο του 2019, δηλαδή από τον Οκτώβρη και μετά.

     

    Η Intel είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την μέθοδο των 10nm, η οποία ακόμα δεν είναι σε θέση να επιτύχει τα επιθυμητά επίπεδα ποιότητας που απαιτούνται για μαζική παραγωγή επεξεργαστών. Η εταιρία έχει βγάλει επεξεργαστές κατασκευασμένους με αυτή την μέθοδο, αλλά χαμηλής κατανάλωσης και σε περιορισμένες ποσότητες.

     

    Αν και η μέθοδος των 10nm θα είναι ανταγωνιστική με αυτή των 7nm άλλων κατασκευαστών, όπως η TSMC, οι συνεχείς καθυστερήσεις δίνουν την εικόνα ότι η Intel μένει πίσω στον κατασκευαστικό τομέα, χάνοντας ίσως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στον χώρο των επεξεργαστών. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οι EPYC δεύτερης γενιάς της AMD, οι οποίοι θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της TSMC με μέθοδο κατασκευής των 7nm, αναμένεται να βρίσκονται στην αγορά αρκετούς μήνες πριν η Intel διαθέσει τους δικούς της Ice Lake Xeons στα 10nm, στις αρχές του 2020.

     

    Η παραπάνω ανακοίνωση για τα 10nm, είχε ως αποτέλεσμα, παρόλο το ρεκόρ εσόδων για μια ακόμα φορά και τις ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα του επόμενου τριμήνου, η μετοχή της Intel να χάσει σημαντικό μέρος της αξίας της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.