Jump to content



  • yanni
    yanni

    Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του σε πωλήσεις το Nintendo Switch

    Αν πριν μερικά χρόνια Sony και Microsoft είχαν μονοπωλήσει, σε ένα βαθμό, την αγορά, το 2017 φαίνεται να είναι η χρονιά της Nintendo, αν κρίνουμε από την επιτυχία που συνεχίζει να απολαμβάνει το Switch, αλλά και τις άλλες επιτυχίες της Nintendo στην αγορά των game consoles, με τα NES Classic και SNES Classic. Ειδικά πάντως το Switch φαίνεται ότι σε μόλις ένα χρόνο κυκλοφορίας, θα καταφέρει να πουλήσει όσο πούλησε η προηγούμενη κονσόλα της Nintendo, το Wii U, στο σύνολο των πέντε χρόνων που βρίσκεται στην αγορά.

     

    Η Nintendo είχε ήδη έτοιμα τον Μάρτιο δύο εκατομμύρια Switch, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε την νέα της κονσόλα, προκειμένου να καλύψει την αρχική ζήτηση. Οι αρχικές προβλέψεις της εταιρίας, μίλαγαν για πώληση δέκα εκατομμυρίων Switch, με την συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα κυκλοφορίας της κονσόλας. Οι εκτιμήσεις αυτές τελικά αποδεικνύονται ιδιαίτερα μετριοπαθής. Ήδη μέχρι το καλοκαίρι είχαν πωληθεί πέντε εκατομμύρια κονσόλες, ενώ μέχρι τώρα οι πωλήσεις έχουν φτάσει ήδη τα οκτώ εκατομμύρια. Με βάση το ότι έχουμε μπροστά μας περιόδους εκπτώσεων και εορτών, η κονσόλα αναμένεται να πουλήσει πολύ παραπάνω από τα δέκα εκατομμύρια που είχε εκτιμηθεί αρχικά, μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Οι νέες προβλέψεις της Nintendo μιλάνε για δεκατέσσερα εκατομμύρια κονσόλες.

     

    Το μέγεθος της επιτυχίας της νέας κονσόλας είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικό αν λάβουμε υπόψιν τις επιδόσεις της προηγούμενης κονσόλας της Nintendo στην αγορά, του Nintendo Wii U. Η κονσόλα η οποία ξεκίνησε να διατίθεται τον Νοέμβριο του 2012, έχει πουλήσει έως σήμερα περίπου 13,5 εκατομμύρια κομμάτια. Αν οι νέες προβλέψεις της Nintendo για δεκατέσσερα εκατομμύρια κονσόλες επιβεβαιωθούν, το Switch θα έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να φτάσει σε πωλήσεις το Wii U.

     

    Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν ακόμα προβλήματα διαθεσιμότητας λόγω της μεγάλης ζήτησης, με την Nintendo πάντως να υπόσχεται να διορθώσει τα προβλήματα αυτά, πριν την έλευση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

     

    Quote

    “We’ve boosted Switch production to meet strong demand as it was difficult for customers to buy the consoles at retail stores... The true power of the switch [will] be tested during the upcoming holiday season."

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.