Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το Strange Brigade είναι ο πρώτος ΑΑΑ τίτλος με multi GPU υποστήριξη στο Vulkan

    Το Khronos Group είχε ανακοινώσει ότι το Vulkan θα υποστηρίζει πολλαπλές κάρτες γραφικών(multi-GPU) ήδη από τον Μάρτιο του 2017. Χρειάστηκε όμως να βγει η έκδοση 1.1 του Vulkan φέτος, για να υποστηριχθεί το χαρακτηριστικό αυτό και να φτάσουμε μέχρι το σήμερα για να δούμε τον πρώτο ΑΑΑ τίτλο ο οποίος θα το υποστηρίζει. Αυτός είναι το Strange Brigade που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και η AMD δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει τα κέρδη που μπορεί να έχει κάποιος στο παιχνίδι, συνδυάζοντας δύο ίδιες κάρτες της.

     

    Η AMD κυκλοφόρησε οδηγούς ειδικά για το παιχνίδι πριν μια βδομάδα, με την εταιρία να σημειώνει ότι συνεργάστηκε στενά με την Rebellion, τον δημιουργό του Strange Brigade, προκειμένου το παιχνίδι να αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των Vulkan και DirectX12, αλλά και να είναι βελτιστοποιημένο για τις κάρτες της. Το Strange Brigade προσφέρει multi GPU υποστήριξη και στα δύο API, με την AMD όμως να εστιάζει ιδιαίτερα στο Vulkan.

     

    Έτσι σε Vulkan API και χάρη στην multi-GPU υποστήριξη, όταν χρησιμοποιούμε δύο Vega 56 κάρτες γραφικών, σύμφωνα με την AMD το αποτέλεσμα είναι αύξηση των επιδόσεων κατά 90% σε σχέση με μία κάρτα, τιμή ιδιαίτερα υψηλή. Επιπλέον, χάρη στην υποστήριξη και Async Compute, έχουμε μια επιπλέον αύξηση επιδόσεων κάπου στο 6%.

     

    Strange Brigade multi GPU support.jpg

     

    Strange Brigade Aync compute support.jpg

     

    Αυτά συνδυάζονται και με το μειωμένο "API Overhead" που προσφέρει το Vulkan(αλλά και το DirectX 12), με αποτέλεσμα τον χαμηλότερο φόρτο εργασίας του επεξεργαστή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα ενεργοποίησης χρήσιμων χαρακτηριστικών τα οποία δεν θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα μέσω του παλαιότερου OpenGL API.

     

    Τα πλεονεκτήματα αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα API όπως το Vulkan είναι φανερά. Μένει να δούμε αν θα δούμε και άλλους κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών στο μέλλον, που να αξιοποιούν χαρακτηριστικά όπως το multi-GPU.

     

     

    Έγινε επεξεργασία από acct


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.