Jump to content



  • yanni
    yanni

    Υποχρεωτικά μέσω του Chrome Web Store οι επεκτάσεις που θα εγκαθιστούμε στον Chrome

    Η Google αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα μπλοκάρει την εγκατάσταση των επεκτάσεων(extensions), οι οποίες δεν θα προέρχονται από το Chrome Web Store. Στόχος της εταιρίας να περιορίσει τα πολλά παράπονα χρηστών του Chrome για ανεπιθύμητες επεκτάσεις, οι οποίες εγκαθίστανται εκμεταλλευόμενες την μέθοδο inline installation.

     

    Δεν είναι απίθανο κάποιος χρήστης να πατήσει σε κάποιο σύνδεσμο κάποιας ιστοσελίδας, το οποίο θα οδηγήσει στην εγκατάσταση κάποιας επέκτασης του Chrome, η οποία δεν θα είναι πραγματικά επιθυμητή από τον χρήστη. Για τον σκοπό αυτό η Google ξεκινάει από σήμερα και θέτει κάποιους πρώτους περιορισμούς στην εγκατάσταση των επεκτάσεων. Έτσι οι νέες επεκτάσεις για τον Chrome, που θα ενσωματώνουν την λειτουργία chrome.webstore.install(), θα ανοίγουν ένα νέο tab στο Chrome Web Store, όπου ο χρήστης θα μπορεί να διαβάσει μια σύντομη περιγραφή της επέκτασης που ετοιμάζεται να εγκαταστήσει. Από τις 12 Σεπτεμβρίου η μετάβαση στο Chrome Web Store θα είναι υποχρεωτική για την εγκατάσταση μιας επέκτασης στον Chrome. Τέλος, από τον Δεκεμβρίου και τον Chrome 71, δεν θα υποστηρίζεται η inline installation μέθοδος, η οποία επέτρεπε την εγκατάσταση μιας επέκτασης, χωρίς την υποχρεωτική μετάβαση στο Chrome Web Store.

     

    Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις για τους περισσότερους χρήστες, ιδίως αυτούς με περιορισμένες γνώσεις, αν και ίσως να δημιουργήσει κάποιες δυσκολίες σε χρήστες με αυξημένες γνώσεις και σε προγραμματιστές, οι οποίοι ενδεχομένως να χρησιμοποιούν και επεκτάσεις που δεν βρίσκονται στο Chrome Web Store.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.