Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Φήμες θέλουν την Intel να εξασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής 3nm της TSMC!

    Από τον Ιανουάριο του 2021 άρχισαν να βρίσκουν τα φώτα της δημοσιότητας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Intel ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να εξασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής 3nm της TSMC. Τώρα έρχονται στο φως νέες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Intel όχι μόνο πέτυχε αυτό που επιδίωκε, αλλά και ότι πιθανόν έχει εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας της παραγωγής 3nm από την TSMC!

     

    To κινεζικό UDN αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή των νέων CPU της Intel με τη νέα διαδικασία 3nm της TSMC θα ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2022, με την παραγωγική ικανότητα να αναμένεται να φτάσει τις 4.000 γκοφρέτες πυριτίου τον Μάιο του 2022, ενώ τους μήνες που θα ακολουθήσουν, αυτός ο αριθμός θα φτάσει τις 10.000 γκοφρέτες κάθε μήνα.

     

    Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Intel θα χρησιμοποιεί τη νέα λιθογραφία 3nm της TSMC για 3 x GPU και 1 x GPU. Πιθανότατα οι επεξεργαστές 3nm θα είναι επεξεργαστές Xeon επόμενης γενιάς για διακομιστές και κέντρα δεδομένων επόμενης γενιάς και όχι οι επερχόμενοι Raptor Lake που θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του 2022.

     

    Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) θα ξεκινήσει την παραγωγή των νέων CPU της Intel στο 18b Fab και θα πρέπει να περιμένουμε πολύ περισσότερα νέα τους επόμενους μήνες για την Intel και συγκεκριμένα τις τεχνολογίες Intel 7, Intel 4 και Intel 3 που είναι καθ' οδόν...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.