Jump to content


  • yanni
    yanni

    Όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η αύξηση στις τιμές των μνημών DDR4

    Οι τιμές των μνημών δυστυχώς αναμένεται να συνεχιστούν και μάλιστα με υψηλότερο ρυθμό από ότι αναμενόταν. Σύμφωνα με νέα έκθεση του DRAMeXchange, οι τιμές των μνημών DRAM για PCs αναμένεται να αυξηθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του 2017 κατά 12,5%. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ενός 4GB DDR4 module θα αυξηθεί από τα $24 στα $27.

     

    Σύμφωνα με το DRAMeXchange, στα προβλήματα μικρού αποθέματος μνημών που οφείλονται στην ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση, έρχονται να προστεθούν και προβλήματα ποιότητας στην παραγωγή νέων μνημών με τις πιο σύγχρονες και προχωρημένες τεχνολογίες κατασκευής. Ειδικότερα όσον αφορά αυτό, ο Avril Wu, διευθυντής έρευνας της DRAMeXchange, αναφέρει ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές PCs, ανέμεναν καλύτερες τιμές λόγω της έναρξης παραγωγής μνημών με τις τελευταίες μεθόδους κατασκευής των Samsung και Micron. Όμως και οι δύο αυτές εταιρίες αντιμετώπισαν προβλήματα με τις τελευταίες τους τεχνολογίες κατασκευής των 18nm και 17nm αντίστοιχα, οπότε το πρόβλημα παραγωγής μνημών και κάλυψης της αυξημένης ζήτησης παραμένει. Η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας των νέων της μνημών των 18nm με πολλά notebooks, ενώ και η Micron αντιμετωπίζει καθυστερήσεις με την αποστολή και δοκιμή δειγμάτων των νέων της μνημών να αποδεικνύεται πιο χρονοβόρα από ότι αναμενόταν. Μόνο η SK Hynix, η οποία είναι η τρίτη εκ των τριών μεγάλων κατασκευαστών, δεν μεταβαίνει σε κάποια νέα τεχνολογία κατασκευής και άρα δεν αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.

     

    Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η συνέχιση της αύξησης των τιμών με βάση τον Wu, για όλο το δεύτερο τρίμηνο του 2017, κυρίως στις κατηγορίες των μνημών για υπολογιστές και servers, με την κατηγορία των μνημών για φορητές συσκευές όπως smartphones, να βλέπει και αυτή αύξηση, αλλά σημαντικά χαμηλότερη, λόγο της μειωμένης παραγωγής φορητών συσκευών από τους Κινέζους κατασκευαστές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.