Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ένας στους τρεις Αμερικανούς χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης Bing, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Microsoft

    Η μηχανή αναζήτησης Bing είναι μεγαλύτερη από ότι νομίζουμε, σύμφωνα με την Microsoft, η οποία προχώρησε και σε δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων προκειμένου να το στηρίξει αυτό. Η Microsoft κάνει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και μέσω συνεργασιών, αλλά και μέσω των Microsoft Windows, να προωθήσει την μηχανή αναζήτησής της. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σε έναν βαθμό φαίνεται να τα καταφέρνει.

     

    Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να επιβεβαιώνεται όσον αφορά τις αναζητήσεις που γίνονται online από χρήστες που βρίσκονται κυρίως στην Αμερική, όπου το ποσοστό της μηχανής Bing βρίσκεται στο 33%. Καλά τα πηγαίνει η μηχανή Bing και στην Ταϊβάν με 26%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 23%, το Hong Kong με 20% και την Γαλλία με 19%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποίησε η ομάδα Bing Ads μέσω tweets, με τα στοιχεία να προέρχονται από το comScore qSearch. Παρόλο πάντως την επιτυχία της μηχανής Bing σε αυτές τις χώρες, το ποσοστό της μηχανής σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει κάτω από το 10%.

     

    bing marketshare June 2017 - MS.jpg

     

    Τα στοιχεία πάντως δεν είναι τόσο ευχάριστα αν χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία από το NetMarketShare, όπου η μηχανή αναζήτησης Bing κατείχε τον προηγούμενο μήνα μόλις το 6,97%.

     

    Η Microsoft δοκιμάζει ένα νέο user interface το οποίο δανείζεται στοιχεία από το Google, ενσωματώνει όλο και περισσότερο την μηχανή αναζήτησης στα Windows, καθιστώντας την ως την default μηχανή αναζήτησης, αλλά και στην Cortana, κάνοντας περιττό το άνοιγμα του web browser για τις αναζητήσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με συμφωνίες που κάνει με εταιρίες όπως η Yahoo, η Facebook και η Apple, ίσως να βοηθήσουν το Bing να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο μέλλον.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.