Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ανάμεσα στα κορυφαία antivirus για Windows 10 το δωρεάν Windows Defender

    Αν θέλουμε να έχουμε ασφάλεια σε έναν υπολογιστή που τρέχει Windows 10, η εύρεση ενός προγράμματος antivirus φαντάζει ως ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουμε και ίσως και ένα από τα πρώτα απαραίτητα έξοδα για το σύστημά μας. Η Microsoft βέβαια παρέχει δωρεάν το Windows Defender, αλλά μπορούμε να το εμπιστευτούμε; Με βάση τα τελευταία τεστ του ανεξάρτητου Γερμανικού ινστιτούτου ασφαλείας AV-Test, η απάντηση είναι ναι, με το δωρεάν Windows Defender να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προϊόντων.

     

    Βασικά το συμπέρασμα που φαίνεται να βγαίνει από τα τελευταία τεστ που διεξήγαγε το AV-Test, είναι ότι τα γνωστότερα προγράμματα antivirus έχουν φτάσει σε ένα σημείο, όπου όλα πλέον προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια, απλά το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το δωρεάν  Windows Defender.

     

    Ειδικότερα, το AV-Test δοκίμασε την αποτελεσματικότητα 18 λύσεων προστασίας κατά των ιών, με 13 από αυτά να πετυχαίνουν άριστες επιδόσεις και τα άλλα πέντε σχεδόν άριστες. Βαθμολογήθηκαν επίσης οι επιδόσεις τους κατά την ανίχνευση των ιών, καθώς και το επίπεδο χρηστικότητάς τους. Αυτά που έλαβαν υψηλή βαθμολογία και στους τρεις τομείς, έλαβαν τον τίτλο του κορυφαίου προϊόντος.

     

    Το τεστ, το οποίο διεξήχθη κατά την διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου, περιελάμβανε 225 "zero-day" malwares, δηλαδή κακόβουλα προγράμματα τα οποία είχαν ανιχνευτεί σε χρόνο μικρότερο των 24 ωρών από την στιγμή διεξαγωγής του τεστ, καθώς και 5600 malwares τα οποία είχαν ανιχνευτεί κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων πριν την διεξαγωγή του τεστ. Ο μέσος όρος ανίχνευσης των αντιικών προγραμμάτων στα "zero-day" malwares έφτασε το 99,6%, με το ποσοστό επιτυχίας στα ήδη γνωστά malwares να είναι 100%. προκειμένου το τεστ να είναι ρεαλιστικό, κατά την διάρκεια του τεστ τα αντιικά προγράμματα λειτουργούσαν με τις default επιλογές τους, διατηρούσαν την δυνατότητα να προβούν σε αυτόματη αναβάθμιση, αλλά και να επικοινωνήσουν με τις cloud υπηρεσίες τους.

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του τεστ.

    AV Test June 2018.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.