Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε και επισήμως η Nvidia GeForce GTX 1070 Ti

    Εχτές η Nvidia ανακοίνωσε και επισήμως την νέα της GeForce GTX 1070 Ti, η οποία έρχεται για να αντιμετωπίσει την AMD Vega 56, το μοντέλο που έδειχνε ως το πιο ενδιαφέρον από την τελευταία σειρά καρτών γραφικών υψηλών επιδόσεων Vega της AMD. Με τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι πολύ κοντά σε αυτά της GTX 1080 και τιμή στα $449, αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για τον μέσο αγοραστή καρτών αυτού του επιπέδου. Μια ιδιαιτερότητα της νέας κάρτας; Ο αγοραστής αναλαμβάνει τον υπερχρονισμό της, μιας και δεν θα κυκλοφορήσουν μοντέλα που θα είναι εξ αρχής υπερχρονισμένα από τους κατασκευαστές.

     

    Η νέα κάρτα, για την ύπαρξη της οποίας σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του μήνα, βασίζεται στην GP104 GPU αρχιτεκτονικής Pascal, όπως και τα ήδη διαθέσιμα στην αγορά μοντέλα GTX 1070 και GTX 1080. Τα reviews όμως αναμένεται να δείξουν ότι οι επιδόσεις της θα είναι σχετικά κοντά σε αυτές της GTX 1080, μιας και διαθέτει 2432 CUDA cores, αριθμός ελάχιστα μικρότερος έναντι των 2560 CUDA cores της GTX 1080, αλλά σημαντικά υψηλότερος έναντι των 1920 της GTX 1070. Η συχνότητα λειτουργίας της GPU της κάρτας είναι τα 1607MHz, ίδια με αυτή της GTX 1080, η οποία συχνότητα σε Boost ανεβαίνει έως τα 1683MHz, χαμηλότερη έναντι αυτής της GTX 1080.

     

    Τα 8GB μνήμης της κάρτας είναι τύπου GDDR5, με συχνότητα λειτουργίας τα 8GHz, όπως στην περίπτωση της GTX 1070, με την GTX 1080 να έχει το πλεονέκτημα εδώ, αφού διαθέτει ταχύτερες μνήμες τύπου GDDR5X στα 10GHz. Το TDP της νέας GTX 1070 Ti είναι 180W, ίδιο με αυτό της GTX 1080, αρκετά αυξημένο έναντι της GTX 1070 που έχει TDP 150W.

     

    Nvidia GeForce GTX 1070 Ti FE.jpg

     

    Nvidia GeForce GTX 1070 Ti specs.jpg

     

    Η Nvidia αναφέρει ότι η GTX 1070 Ti θα είναι κατά μέσο όρο 15% ταχύτερη έναντι της GTX 1070, με το Anandtech να υπολογίσει με βάση το νούμερο αυτό, ότι η νέα κάρτα θα είναι μόλις 8% πιο αργή από την GTX 1080, όπου η τελευταία δεν εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο bandwidth που έχει στην διάθεσή της, χάρη στις ταχύτερες μνήμες της.

     

    Nvidia GeForce GTX 1070 Ti performance.jpg

     

    Η ιδιαιτερότητα της νέας κάρτας, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, είναι ότι όλες θα κυκλοφορήσουν με τους ίδιους χρονισμούς. Οι κατασκευαστές δεν φαίνεται να έχουν την άδεια να κυκλοφορήσουν υπεχρονισμένες κάρτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάρτες αυτές δεν θα μπορούν να υπερχρονιστούν. Θα μπορούν, αλλά μόνο μέσω λογισμικού. Το Videocardz αναφέρει τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στην αγορά. Η ASUS φαίνεται να είναι ο μόνος κατασκευαστής που διαφημίζει υψηλότερους χρονισμούς, αλλά αυτοί επιτυγχάνονται μέσω της εφαρμογής της GPU Tweak. Η EVGA προσθέτει το σύμβολο "+" μετά τις συχνότητες λειτουργίας, υπονοώντας δυνατότητα λειτουργίας σε υψηλότερες συχνότητες, παρέχοντας επιπλέον και τιμή "Max Power", η οποία υποδεικνύει το πόσο περιθώριο υπερχρονισμού έχει το κάθε μοντέλο. Η Zotac από την μεριά της, περιορίζεται στο να δίνει τιμές υπερχρονισμού, οι οποίες θεωρούνται εγγυημένες μετά από δοκιμές στο εργοστάσιό της, για παράδειγμα "+150 MHz" για την GPU και "+200MHz" για την μνήμη.

     

    EVGA-GTX1070Ti-Overclocking.jpg

     

    Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχει διαφορετική τιμή για τις Founders Edition κάρτες και τις custom υλοποιήσεις των συνεργατών της Nvidia. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι κοινή για όλα τα μοντέλα στα $449. Οι νέες κάρτες θα είναι διαθέσιμες στις 2 Νοεμβρίου, με τις προπαραγγελίες πάντως να είναι ήδη ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους. 2 Νοεμβρίου θα αναρτηθούν και τα σχετικά reviews από τα γνωστά τεχνολογικά sites.

     

    Μια λίστα 30 τουλάχιστον μοντέλων μπορείτε να βρείτε στο Videocardz.

     

    Nvidia GeForce GTX 1070 Ti ASUS Strix.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.