Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε το HDMI Alternate Mode (Alt Mode) για το USB Type-C

    Το HDMI Licensing, LLC, ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του HDMI Alternate Mode (“Alt Mode”) το οποίο δημιουργήθηκε από το HDMI Founders με σκοπό να επιτρέψει την μεταφορά σήματος HDMI μέσω ενός USB Type-C χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών μετατροπέων.

     

    Το HDMI Alt Mode θα υποστηρίζει το σύνολο των χαρακτηριστικών του HDMI 1.4b, όπως αναλύσεις έως 4K στα 30Hz, Audio Return Channel (ARC), 3D, HDMI Ethernet Channel και Consumer Electronic Control (CEC). Το καλώδιο θα συνδέεται σε μια USB Type-C υποδοχή στην συσκευή που θα στέλνει το σήμα και σε μια HDMI υποδοχή στην οθόνη, τον προβολέα ή οποιαδήποτε συσκευή είναι κατασκευασμένη για να λαμβάνει HDMI σήμα. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι τώρα, δεν θα χρειάζεται κάποιος μετατροπέας, αλλά θα αρκεί το απλό αυτό καλώδιο από USB Type-C σε HDMI.

     

    57cc36fbe88bd-HDMIAltMode.jpg

     

    Το νέο HDMI Alt Mode επιδιώκει να αξιοποιήσει την συνεχιζόμενη υποστήριξη των κατασκευαστών στο νέο USB Type C, προσφέροντας παράλληλα μεγάλη ευκολία στους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν με μια και μόνη υποδοχή να μεταφέρουν εικόνα, ήχο και δεδομένα, αλλά και να τροφοδοτούν ή να φορτίζουν τις συσκευές τους. Επιπλέον αναμένεται να βοηθήσει και το HDMI να υπερασπιστεί την θέση του στην αγορά, έναντι του DisplayPort το οποίο διαθέτει ήδη αντίστοιχη υλοποίηση.

     

    Οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν το HDMI Alt Mode αναμένονται μέσα στο 2017.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.