Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε το Raspberry Pi 3 Model B

    Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν πουληθεί οκτώ εκατομμύρια Raspberry Pi, τρία εκατομμύρια μόνο τον τελευταίο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι η εμπορική επιτυχία του Raspberry Pi συνεχίζεται. Στα τέταρτα γενέθλια του Raspberry Pi, το Raspberry Pi Foundation αποκαλύπτει ένα νέο μέλος της οικογένειας, το Raspberry Pi 3 Model B.

     

    Το νέο Raspberry Pi 3 Model B έρχεται με νέα χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί σε κάποιο προηγούμενο μοντέλο. Έτσι είναι το πρώτο Raspberry Pi με 64bit επεξεργαστή, αλλά και το πρώτο με ενσωματωμένο WiFi και BlueTooth.

     

    Raspberry Pi 3.jpg

     

    Το Raspberry Pi Foundation συνεχίζει την συνεργασία του με την Broadcom, ενσωματώνοντας το Broadcom BCM2837 chipset στο νέο μοντέλο. Το BCM2837 ενσωματώνει τέσσερις 64bit πυρήνες ARM Cortex A53 στα 1.2GHz και Broadcom VideoCore IV GPU. Επιπλέον παρόν είναι και το Broadcom BCM43438 chipset το οποίο προσθέτει υποστήριξη 2.4GHz 802.11n wireless LAN, Bluetooth Low Energy και Bluetooth 4.1 Classic radio υποστήριξη. Η ύπαρξη μιας μικρής διαστάσεων κεραίας πάνω στην πλακέτα του Raspberry Pi 3 Model B, επιτρέπει την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων ασύρματης δικτύωσης του Raspberry Pi 3 Model B, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης εξωτερικής κεραίας. Η μνήμη του Raspberry Pi 3 Model B είναι 1GB τύπου LPDDR2 (900 MHz).

     

    SOCspec.jpg

     

    Radiospec.jpg

     

    Antennaspec.jpg

     

    Το νέο Raspberry Pi 3 Model B διατηρεί το ίδιο 40-pin general-purpose input-output (GPIO) header , επιτρέποντας την σύνδεση hardware που έχει φτιαχτεί για τα προηγούμενα μοντέλα χωρίς τροποποιήσεις. Παρόν είναι και το SMSC LAN9514 chip που υπήρχε στο Raspberry Pi 2, λειτουργώντας ως μετατροπέας USB-to-Ethernet adaptor και USB hub. Το Raspberry Pi 3 Model B διαθέτει τέσσερις USB 2.0 καθώς και μία 10/100 Ethernet Θύρα.

     

    GPIOspec.jpg

     

    USBChipspec.jpg

     

    Το Raspberry Pi Foundation παρείχε και μερικά benchmarks του νέου μοντέλου. Όπως είναι φανερό από τα παρακάτω το νέο  Raspberry Pi 3 Model B επιτυγχάνει σαφέστατα υψηλότερες επιδόσεις έναντι των προηγούμενων μοντέλων, καταναλώνει όμως και επιπλέον ενέργεια προκειμένου να επιτύχει αυτές τις επιδόσεις.

     

    Sysbench.jpg

     

    QuakeIII.jpg

     

    Powerdraw.jpg

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνδρομητές στο περιοδικό The MagPi, θα έχουν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων και θα λάβουν ταχύτερα ένα Raspberry Pi 3 Model B. Αν κάποιος δεν είναι συνδρομητής στο εν λόγω περιοδικό και θέλει να λάβει το νέο Raspberry Pi 3 Model B από τους πρώτους, θα πρέπει να γραφτεί συνδρομητής πριν τις 13 Μαρτίου.

     

    Η τιμή του νέου Raspberry Pi 3 Model B είναι $35.

     

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.