Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Ανεβάζει πυρήνες η Intel με τη 10η γενιά Core "Comet Lake"

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες από την Intel διαρροές, η επόμενη απάντηση της εταιρείας στους Zen 2 της AMD θα δοθεί με τη σειρά "Comet Lake". Οι επεξεργαστές της σειράς αυτής βασίζονται σε πυρήνες "Skylake", αλλά με αυξημένο αριθμό πυρήνων για τα κορυφαία SKUs και τεχνολογία Hyperthreading σε όλα τα μοντέλα. Έτσι, η σειρά i3 θα διαθέτει 4cores/8threads, η σειρά i5 6c/12t, η σειρά i7 8c/16t και η σειρά i9 10c/20t. Οι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται με την υπάρχουσα τεχνολογία ολοκλήρωσης στα 14nm, αλλά με βελτιώσεις (14nm+++). Οι βελτιώσεις αυτές θα επιτρέψουν στην Intel να ανεβάσει τους χρονισμούς των επεξεργαστών. Ως συνήθως, θα χρειαστούν νέες μητρικές καθώς οι νέοι επεξεργαστές έρχονται με LGA 1159 το οποίο δεν είναι συμβατό με το παλαιότερο LGA 1151. Τέλος τα chip θα έχουν ενσωματωμένο PCH αντί για chipset στο motherboard.

     

    JwJQtQyVksx0ODlp.jpg

     

    Οι νέοι επεξεργαστές δεν έχουν υποστήριξη PCIe Gen4, χρησιμοποιούν 32 Gbps DMI 3.0 chipset bus, το οποίο θα συνοδεύεται από το νέο 495 chipset ενσωματωμένο στο CPU die. Οι επιλογές διασύνδεσης περιλαμβάνουν PCI-Express 3.0 x16 link για γραφικά, USB 3.1 gen 2 και gen 1 ports, M.2 PCIe 3.0 x4 slots, SATA 6 Gbps ports, HDA bus, και GbE PHY.

     

    rmV7DvnPqiYPSq2p.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.