Jump to content


  • yanni
    yanni

    Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα συνθηματικό

    Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter, πιθανόν ήδη έχετε λάβει μήνυμα από αυτό προκειμένου να προβείτε σε αλλαγή συνθηματικού(password). Ο λόγος είναι σοβαρός και έχει να κάνει με ένα bug στο σύστημα αποθήκευσης των συνθηματικών 330 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αποθήκευση των συνθηματικών σε ένα αρχείο, με τρόπο που αυτά ήταν εύκολα αναγνώσιμα.

     

    Η γνωστοποίηση του bug έγινε μέσω blog post του Twitter CTO(chief technology officer), Parag Agrawal, ο οποίος προτρέπει τους χρήστες να προβούν άμεσα σε αλλαγές των συνθηματικών τους. Και αν χρησιμοποιούν τον ίδιο συνθηματικό και λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε άλλες ιστοσελίδες, ίσως θα ήταν καλό να το αλλάξουν και σε αυτές. Η αλλαγή του συνθηματικού στο Twitter, γίνεται μέσω της σελίδας settings.

     

     

    Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία ότι η εύρεση του bug έγινε από το ίδιο το Twitter και όχι κάποιον τρίτο. Οπότε δεν φαίνεται να είχε κάποιος την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το bug αυτό προκειμένου να αποσπάσει τα συνθηματικά των χρηστών του Twitter. Επιπλέον το bug έχει διορθωθεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει οι χρήστες να προβούν σε αλλαγή του συνθηματικού τους, απλά για να είναι πιο σίγουροι, πολύ περισσότερο όσοι χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνθηματικού σε πολλές ιστοσελίδες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.