Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αρκετά προβλήματα αναφέρουν οι χρήστες των νέων MacBook Pro

    Η Apple ανακοίνωσε νέα MacBook Pro πριν έναν μήνα, αλλά από ότι φαίνεται τα νέα μηχανήματα, δεν στερούνται προβλημάτων. Έτσι υπάρχουν αναφορές για artifacts στην οθόνη, προβλήματα με την μπαταρία που οδηγεί σε πολύ χαμηλότερη αυτονομία από ότι η διαφημιζόμενη, αλλά και προβλήματα με τον ήχο όταν τρέχουν τα Windows 10 με το Boot Camp. Μάλιστα το πρόβλημα με τον ήχο οδηγεί σε μόνιμη βλάβη στα ηχεία, αν και η Apple ήδη διάθεσε ένα software update που υποτίθεται διορθώνει το πρόβλημα.

     

    Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που έχουν αναφέρει αρκετοί χρήστες, έχει να κάνει με τα γραφικά, όπου η οθόνη τρέμει, γεμίζει με artifacts και οδηγεί το μηχάνημα πολλές φορές στο να κολλήσει ή να επανεκκινήσει. Αρχικά το πρόβλημα θεωρείτο ότι έχει να κάνει με τις νέες κάρτες γραφικών της AMD, αλλά παρόμοια προβλήματα φαίνεται να έχουν και μοντέλα που βασίζονται στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel. Συνήθως τα προβλήματα εμφανίζονται όταν οι χρήστες στρεσάρουν το υποσύστημα γραφικών, κάνοντας για παράδειγμα κάποιο transcoding, συγχρονίζουν κάποιο μεγάλο άλμπουμ με φωτογραφίες τους ή χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές της Adobe. Προβλήματα εμφανίζονται και κατά το boot.

     

     

     

    Το αν είναι θέμα hardware ή software, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Επίσης δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση από την Apple, αν και η εταιρία έχει γνώση του προβλήματος.

     

    Ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε πρόσφατα, έχει να κάνει με την αυτονομία της μπαταρίας. Η Apple διαφημίζει 10 ώρες αυτονομία, αλλά πολλοί χρήστες αναφέρουν αυτονομία που κυμαίνεται από 3 έως 6 ώρες σε τυπική χρήση. Και εδώ κάποιοι κατηγορούν την εναλλαγή που κάνει το σύστημα, από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στην υψηλότερης κατανάλωσης κάρτα γραφικών της AMD, για κάποιες διεργασίες. Υπάρχουν πάντως περιπτώσεις χρηστών που αναφέρουν φυσιολογικούς χρόνους αυτονομίας, είτε χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, είτε αυτή της AMD.

     

     

    mbp-battery-life-chart.jpg

     

    5846bd0e846b4-mbp-battery-life-chart2.jpg

     

    Τέλος, η Apple κυκλοφόρησες νέους οδηγούς ήχου για χρήση με τα νέα Macbook Pro, όταν αυτά τρέχουν τα Windows 10 με το Boot Camp. Ο λόγος για τους νέους οδηγούς, είναι ότι οι χρήστες των μηχανημάτων είχαν διαπιστώσει τριξίματα και παραμορφωμένο ήχο από τα ηχεία τους, όταν έτρεχαν τα Windows 10 με το Boot Camp. Οι ήχοι αυτοί παρέμεναν ακόμα και όταν γύρναγαν στο macOS Sierra. Η ζημιά που δημιουργούταν στα ηχεία κάτω από τα Windows 10 με λίγα λόγια, ήταν μόνιμη. Ο νέος οδηγός θα πρέπει να εγκατασταθεί από τους χρήστες των MacBook Pro ώστε να αποφύγουν τυχόν ζημιά στα ηχεία τους. Μάλιστα κάποιοι προτείνουν την σύνδεση ακουστικών στην αντίστοιχη θύρα μέχρι την ολοκλήρωση του περάσματος των οδηγών, για να αποφευχθεί τυχόν μόνιμη ζημιά στα ηχεία. Και με τους νέους οδηγούς πάντως, κάποιοι αναφέρουν χαμηλό επίπεδο έντασης από τα ηχεία τους.

     

     

    Η Apple από την μεριά της δημοσίευσε ένα έγγραφο στο οποίο αναγνωρίζει το πρόβλημα και προτρέπει τους χρήστες να αναβαθμίσουν τους οδηγούς τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.