Jump to content


  • yanni
    yanni

    Αρχές του 2018 θα δούμε τις πρώτες κάρτες γραφικών με GDDR6

    Η SK Hynix παρουσίασε εχτές την γρηγορότερη 2Znm 8Gb(Gigabit) GDDR6(Graphics DDR6) DRAM, η οποία λειτουργεί με I/O data rate στα 16Gbps(Gigabits per second) ανά pin. Η νέα αυτή μνήμη θα διαδεχθεί την GDDR5X η οποία είναι η ταχύτερη μνήμη της αγοράς, με εξαίρεση τις υλοποιήσεις HBM.

     

    Η GDDR5X χρησιμοποιείται από την Nvidia στις κορυφαίες της κάρτες γραφικών και από ότι φαίνεται αυτό θα συμβεί και με την GDDR6. Στο δελτίο τύπου για την GDDR6 η SK Hynix αναφέρεται σε μια κάρτα γραφικών η οποία θα διατεθεί στις αρχές του 2018 και η οποία θα διαθέτει 384bit data bus, κάτι που συναντάμε στις κορυφαίες κάρτες γραφικών της NVidia. Το bandwidth της κάρτας αυτής θα φτάνει τα 768GB/sec χάρη στην νέα μνήμη.

     

    Η νέα GDDR6, πέραν της διπλάσιας ταχύτητας έναντι των GDDR5 που χρησιμοποιούνται σήμερα, για παράδειγμα στις RX 580, θα έχει και χαμηλότερη κατανάλωση κατά 10%, βοηθώντας έτσι και σε αυτόν τον τομέα. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, η SK Hynix ελπίζει ότι θα βοηθήσουν στην διάδοση της νέας μνήμης και στην αντικατάσταση των παλαιότερων τύπων, GDDR5 και GDDR5X. Όπως πάντα, μένει να το δούμε.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.