Jump to content


  • yanni
    yanni

    Αυξάνουν οι πωλήσεις των gaming PCs, μειώνονται αυτές των tablets

    Τα gaming PCs συνεχίζουν να πηγαίνουν κόντρα σε όλες τις προβλέψεις για το μέλλον των PCs, με τις πωλήσεις τους να αυξάνουν. Από την άλλη, οι πωλήσεις των tablets συνεχίζουν να μειώνονται.

     

    Τα στοιχεία για την αύξηση στις πωλήσεις των gaming PCs, προέρχονται από τον αντιπρόεδρο Kevin Jones της αλυσίδας καταστημάτων Micro Center, η οποία δραστηριοποιείται στην Αμερικάνικη αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο ίδιος, οι  πωλήσεις υπολογιστών για παιχνίδια, αυξήθηκαν κατά 25-30% μέσα στο 2016. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι πωλήσεις υπολογιστών ειδικά για παιχνίδια θα συνεχίσουν να αυξάνουν, αλλά λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, οι τιμές τους επίσης θα αυξηθούν. Ο ίδιος θεωρεί ότι η αιτία για την αύξηση των πωλήσεων, οφείλεται στα eSports και την αύξηση της δημοφιλίας τους. Εκεί που πριν 5 χρόνια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εν λόγω κατηγορία υπολογιστών θεωρείτο ιδιαίτερα εξειδικευμένη, πλέον έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Μάλιστα η Gartner σε δική της έκθεση, θεωρεί ότι ο αριθμός των υπολογιστών που προορίζονται για παιχνίδια θα συνεχίσει να αυξάνεται, από τα 6 εκατομμύρια το 2015, στα 8,7 εκατομμύρια το 2020.

     

    Από την άλλη, τα tablets που πολλοί θεωρούσαν ότι θα αντικαταστήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται και μάλιστα με σημαντικό ρυθμό. Σύμφωνα με την IDC οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2017 μειώθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Apple και Samsung διατηρούνται στην πρώτη και δεύτερη θέση της πρώτης πεντάδας, με την Huawei να ανεβαίνει στην τρίτη θέση πάνω από τις Amazon και Lenovo. Από τους πέντε κατασκευαστές, μόνο η Huawei είδε τις πωλήσεις της να αυξάνουν σημαντικά. Οι άλλοι τέσσερις κατασκευαστές είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

     

    590ef24966160_idctablet2017q1sales.jpg

     

    Η μείωση των πωλήσεων πιθανόν οφείλεται στο ότι πλέον όλοι έχουν κάποιο ικανοποιητικό tablet στην κατοχή τους, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να το αντικαταστήσουν με κάποιο νεώτερο. Επιπλέον η αγορά των tablets φαίνεται να πιέζεται και από κάτω, από τα smartphones και από πάνω, από τα laptops και ιδιαίτερα την κατηγορία των 2 in 1. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.