Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αυξήθηκαν κατά 100 εκατομμύρια οι συσκευές που τρέχουν Windows 10

    Μπορεί τα Windows 10 να μην έτυχαν της υποδοχής που ήλπιζε η Microsoft, πόσο μάλλον λαμβάνοντας υπόψιν και την δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης από Windows 7 και 8, αλλά η βάση χρηστών τους συνεχώς αυξάνει. Αυτό φάνηκε από τον αριθμό των υπολογιστών που τρέχουν Windows 10 και τον οποίο γνωστοποίησε η Microsoft την Τετάρτη. Από τον Μάιο έως σήμερα, 100 εκατομμύρια παραπάνω υπολογιστές, τρέχουν Windows 10.

     

    Τον Μάιο η Microsoft είχε γνωστοποιήσει ότι 500 εκατομμύρια υπολογιστές έτρεχαν Windows 10. Πλέον το νούμερο έχει ανέβει στα 600 εκατομμύρια, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο οι υπολογιστές με Windows 10 ήταν 400 εκατομμύρια. Στα 600 αυτά εκατομμύρια, περιλαμβάνονται όλες οι συσκευές με Windows 10, ακόμα και tablets, Xbox One κονσόλες, αλλά και το HoloLens και τα Surface hubs, εφόσον οι συσκευές αυτές ήταν ενεργές εντός των τελευταίων 28 ημερών. Αυτό ίσχυε και για τις προηγούμενες ανάλογες αναφορές της εταιρίας, δεν έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του αριθμού αυτού.

     

    Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον διευθύνον σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, στο πλαίσιο της ετήσιας συγκέντρωσης των μετόχων της εταιρίας. Αν και η Microsoft είχε αρχικό στόχο το ένα δισεκατομμύριο συστήματα έως το 2018, παραδέχθηκε αργότερα ότι ο στόχος αυτός παρά ήταν αισιόδοξος. Πάντως η αύξηση από τα 500 στα 600 εκατομμύρια, έγινε σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι η αύξηση από τα 400 στα 500 εκατομμύρια. Αν όμως κλείσουν και τα τελευταία παραθυράκια που υπάρχουν ακόμα ανοιχτά, για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 από Windows 7 και 8, ίσως να πάρει πολύ χρόνο μέχρι το ένα δισεκατομμύριο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.