Jump to content


  • yanni
    yanni

    Αυτό το καλοκαίρι θα δούμε τα πρώτα Windows Mixed Reality Headsets

    Τα διαθέσιμα virtual reality headsets των HTC και Oculus κοστίζουν από 500 δολάρια και πάνω. Η Microsoft υπόσχεται ότι τα headsets τα οποία έχει σχεδιάσει να παρέχουν Mixed Reality σε Windows 10 περιβάλλον θα είναι σαφέστατα οικονομικότερα και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν τις τιμές να ξεκινάνε από τα 299 δολάρια. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι, στην περίπτωση της Mixed Reality, έχουμε το πάντρεμα αντικειμένων εικονικής πραγματικότητας και του πραγματικού περιβάλλοντος και η διαφορά σε σχέση με την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) είναι ότι επιτρέπεται αλληλεπίδραση αυτών σε πραγματικό χρόνο.

     

    Ήδη έχουμε την ανακοίνωση δύο dev kits από τις Hewlett Packard και Acer τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για προ παραγγελία. Το Mixed Reality headset της Acer κοστολογείται προς $299, ενώ αυτό της HP προς $329. Όσον αφορά το headset της Acer, αυτό διαθέτει δύο οθόνες των 2.89″, ανάλυσης 1440 x 1440 pixels, με οπτικό πεδίο 95 μοιρών, 90 Hz ρυθμό ανανέωσης, υποδοχές HDMI 2.0, USB 3.0 και υποδοχές 3.5 χιλιοστών για μικρόφωνο και ακουστικά. Απαιτείται έκδοση Windows 10 Creators Update για την λειτουργία του headset.

     

    acer_03.jpg

     

    acer_02.jpg

     

    Αυτό της HP διαθέτει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι διαφορετικής σχεδίασης.

     

    hp-headset.jpg

     

    Επιπλέον η Microsoft αποκάλυψε και ένα σετ από motion controllers για την αλληλεπίδραση του χρήστη με τα εικονικά αντικείμενα. Το headset της Acer μαζί με τους motion controllers θα κοστίζει 399 δολάρια.

     

     

    dims.jpg

     

    Η Microsoft χρησιμοποιούσε το όρο Windows Holographic πριν τον αλλάξει σε Windows 10 Mixed Reality. Η αλλαγή της ονομασίας έγινε όταν η Microsoft αποκάλυψε ότι VR headsets σημαντικά χαμηλότερου κόστους από τα Hololens θα υποστηρίζουν την πλατφόρμα, αλλά για την ώρα φαίνεται ότι τα περισσότερα από αυτά τα οικονομικά headsets θα προσφέρουν περισσότερο εμπειρία εικονικής πραγματικότητας )Virtual Reality), παρά Mixed Reality, μιας και φαίνεται να μην διαθέτουν την δυνατότητα να ενσωματώνουν τα εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο και να επιτρέπουν την πραγματικού χρόνου αλληλεπίδραση τους με αυτόν.

     

    Windows+Mixed+Reality+Acer+bundle.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.