Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αύξησε ακόμα περισσότερο το μερίδιό της η Nvidia στην αγορά καρτών γραφικών

    .
    Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Jon Peddie Research(JPR), το μερίδιο αγοράς της Nvidia το πρώτο τρίμηνο του 2015, έφτασε το 77,5%, αυξημένο και έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2014, όπου ήταν στο 76% και έναντι του πρώτου τριμήνου του 2014, όπου αυτό βρισκόταν στο 64,9%. Το ποσοστό της AMD έπεσε στο 22,5%, μειωμένο κατά 1,5% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2014 και 12,5% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2014. Οι άλλες δύο εταιρίες που εμπορεύονται κάρτες γραφικών, η Matrox και η S3 Graphics, ουσιαστικά έχουν μηδενικό μερίδιο αγοράς.

     

    AMD And NVIDIA


    Jpr Q1 2015 aibs gpus

     

    Βλέποντας συνολικά της αγορά καρτών γραφικών, αυτή παρουσίασε μείωση της τάξης του 8,79% έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2014. Σε σύγκριση μάλιστα με το πρώτο τρίμηνο του 2014, η μείωση φτάνει το 19,41%, ποσοστό πολύ υψηλότερο έναντι της πτώσης κατά 6,52% που σημείωσαν οι πωλήσεις PCs στο αντίστοιχο διάστημα. Γενικά η αγορά βαίνει συνεχώς μειούμενη, με όλο και περισσότερο κόσμο να αρκείται στα ενσωματωμένα γραφικά που προσφέρουν οι σύγχρονοι επεξεργαστές. Το 2008 ο ρυθμός προσθήκης καρτών γραφικών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές βρισκόταν στο 63%, πλέον βρίσκεται στο 37%.

     


    Η ενίσχυση από την άλλη του PC gaming, έχει ως αποτέλεσμα οι gamers να συνεχίζουν να αγοράζουν ακριβές κάρτες γραφικών, σε μια προσπάθεια να παίξουν τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών, κάτι το οποίο είναι θετικό για τους κατασκευαστές καρτών γραφικών.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.