Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Γνωρίστε το Raspberry Pi 400, ένα Linux PC 70$, εντός ενός πληκτρολογίου! & Πώς να το μετατρέψετε σε ένα εκπληκτικό retro gaming PC

    To Raspberry Pi έρχεται σε μια νέα εκδοχή  - δέλεαρ για όσους ψάχνουν ένα ικανό και οικονομικό Linux PC.

     

    Το Raspberry Pi 400, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, είναι ένας πλήρης υπολογιστής Pi με ενσωματωμένο πλαστικό πληκτρολόγιο. Στην καρδιά του βρίσκεται μια ταχύτερη και λιγότερο ζεστή έκδοση του Raspberry Pi 4, που κυκλοφόρησε πέρυσι. Το πακέτο συμπληρώνεται από αρκετές θύρες και επεκτάσεις που αυξάνουν κατακόρυφα τη χρηστική αξία του μηχανήματος.

     

    Γιατί όμως ένα ενσωματωμένο πληκτρολόγιο; Σε ποιον απευθύνεται αυτή η συσκευή; Και πόσο κοστίζει; Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες συνεχίστε να διαβάζετε.

     

    Στην καρδιά του Raspberry Pi 400 βρίσκεται ένας επεξεργαστής 1,8GHz ARM Cortex-A72. Αυτό το τετραπύρηνο τσιπ είναι παρόμοιο με το Raspberry Pi 4 του περασμένου έτους, αλλά έχει χρονισμό ώστε να τρέχει ελαφρώς πιο γρήγορα. Το Pi 400 διαθέτει επίσης 4 GB μνήμης RAM, Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.0 και ενσωματωμένο 802.11ac Wi-Fi.

     

    Δύο θύρες micro HDMI σημαίνουν ότι μπορείτε να συνδέσετε δύο οθόνες (έως 4K @ 60Hz) κάθε φορά. Οι τρεις θύρες USB διευκολύνουν τη σύνδεση περιφερειακών. Υπάρχει μια USB Type C για τροφοδοσία, μια υποδοχή microSD για επέκταση αποθήκευσης και μια κεφαλίδα GPIO 40 ακίδων. Περιέργως δεν υπάρχει υποδοχή ήχου.

     

    Το Pi 400 χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη μητρική πλακέτα, που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στις διαστάσεις του εσωτερικού του πληκτρολογίου (στενό και μακρύ), και μια εσωτερική ψύκτρα.

     

    large.raspberry-pi-400-keyboard-rear-750x311.jpg

    Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα γίνουν διαθέσιμες, στο μέλλον, αναβαθμίσεις για τη μητρική. 

     

    Εξωτερικά το Pi 400 μοιάζει πολύ με το πληκτρολόγιο Raspberry Pi USB που κυκλοφόρησε μερικά χρόνια πριν. Είναι σχεδόν στο ίδιο μέγεθος, το ίδιο πάχος και το ίδιο αποτύπωμα. Διαθέτει 78/79 πλήκτρα (ανάλογα με την περιοχή), με έξι διαθέσιμες γλώσσες κατά την κυκλοφορία.

     

    Εάν δεν είστε οπαδός του ροζ και λευκού χρώματος του Raspberry Pi 400, μην ανησυχείτε καθώς έρχεται και μια μαύρη και γκρι έκδοση!

     

    Τα κανονικά "γυμνά" μοντέλα Raspberry Pi στοχεύουν σε όσους αρέσει να εξερευνούν την τεχνολογία, προγραμματιστές και τροποποιητές μηχανών. Με το να είναι (κάπως) άμορφο, ένα γυμνό Pi μπορεί να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών.

     

    Το Raspberry Pi 400, όμως, είναι λίγο διαφορετικό: Είναι κατασκευασμένο ώστε να δέχεται είσοδο από πληκτρολόγιο, δηλαδή αυτή η συσκευή σαφώς δεν προσπαθεί να είναι ο κεντρικός διακομιστής ή το κέντρο πολυμέσων κάποιου ατόμου (αν και, φυσικά, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα).

     

    Η εύκολη πρόσβαση στο GPIO 40 ακίδων αποδεικνύει, βεβαίως, ότι αυτός ότι οι μηχανικοί του Pi δεν εξαλείφουν πλήρως την πλούσια κληρονομιά των hardware mods για Pi. Ωστόσο είναι σαφές ότι πρόκειται για προϊόν για συγκεκριμένη χρήση.

     

    large.ec6254c4-4726-41c6-bfc0-59cecdb2c0ea_RPi400DETAIL2WHITE-750x500.jpglarge.3406b8ca-5aad-42e6-bffd-1b4c58e6711c_RPI400DETAILWHITE-750x500.jpglarge.0717fc9d-d773-4396-8381-1048f0321f79_RPI400_SIDE_WHITE-750x500.jpg

     

    Μπορείτε να αγοράσετε το Raspberry Pi 400 (δηλαδή μόνο το πληκτρολόγιο) από 70$. Από πού; Αυτό εξαρτάται από το πού ζείτε. Η μονάδα θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για να την αγοράσετε από τους περισσότερους υπάρχοντες μεταπωλητές Raspberry Pi, συμπεριλαμβανομένων των Pimoroni και The PiHut στο Ηνωμένο Βασίλειο, Pi3G στη Γερμανία, μεταξύ άλλων.

     

    Όσοι θέλουν μια πληρέστερη εμπειρία μπορούν επίσης να αγοράσουν το Raspberry Pi 400 Personal Computer KitΤο κιτ κοστίζει 100$, αλλά περιλαμβάνει την κύρια μονάδα πληκτρολογίου Raspberry Pi 400 συν ένα επίσημο ποντίκι Raspberry Pi, ένα επίσημο τροφοδοτικό Raspberry Pi USB Type C, κάρτα microSD 16 GB και καλώδιο micro HDMI σε HDMI - βασικά ό, τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε άμεσα να το λειτουργείτε!

     

    Και μην ξεχνάτε: Το Ubuntu 20.10 προσφέρει τώρα πλήρη υποστήριξη για το Raspberry Pi 4 (4GB) :

     

     

    Τέλος, στο video που ακολουθεί, το δημοφιλές Retro Recipes επιδεικνύει το εσωτερικό του Raspberry Pi 400 και, εγκαθιστώντας το RetroPie, το μετατρέπει σε ένα εκπληκτικό retro gaming PC:

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.