Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δίσκους των 40TB υπόσχεται η Western Digital χάρη σε μια νέα τεχνολογία

    Μπορεί τα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιούν μνήμες τύπου Flash να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αλλά οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι συνεχίζουν να αποτελούν το οικονομικότερο μέσο αποθήκευσης δεδομένων. Σε αυτό συντελούν τόσο οι τελευταίες αυξήσεις στις χωρητικότητες των δίσκων, όσο και οι πρόσφατες σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των μνημών τύπου flash. Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Σαν Χοσέ μάλιστα, η Western Digital αποκάλυψε μία νέα τεχνολογία η οποία θα της ανοίξει τον δρόμο για δίσκους χωρητικότητας 40TB.

     

    Η νέα αυτή τεχνολογία φέρει την ονομασία microwave-assisted magnetic recording (MAMR), η οποία είναι μία εκ των δύο τεχνολογιών πάνω στις οποίες δούλευε η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Η άλλη τεχνολογία είναι η heat-assisted magnetic recording (HAMR), η οποία όμως έχει ακόμα να ξεπεράσει κάποια εμπόδια μέχρι να είναι σε θέση να θεωρηθεί αξιόπιστη. Η τεχνολογία MAMR χρησιμοποιεί έναν "ταλαντωτή ροπής περιστροφής", ο οποίος επιτρέπει την δημιουργία ενός πεδίου μικροκυμάτων, το οποίο αυξάνει την ικανότητα καταγραφής δεδομένων σε υψηλή πυκνότητα χωρίς να θυσιάζεται η αξιοπιστία.

     

    07_-_areal-density.jpg

     

    08_-_hamr.jpg

     

    09_-_mamr.jpg

     

    Σύμφωνα με την Western Digital, έως το 2025 θα έχουμε δίσκους χωρητικότητας 40TB, χάρη σε αυτή τη νέα τεχνολογία, με την διαθεσιμότητα των πρώτων μοντέλων που θα αξιοποιούν την νέα τεχνολογία να έχει οριστεί για το 2019. Τα πρώτα αυτά μοντέλα θα προορίζονται για χρήση σε datacenters.

     

    11_-_mamr_values.jpg

     

    Η τεχνολογία MAMR αναπτύχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από την ίδια την εταιρία, σε βοήθεια από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον. Η εταιρία πιστεύει ότι αποκτάει έτσι ένα προβάδισμα δύο έως τριών χρόνων έναντι των ανταγωνιστών της στην αγορά των αποθηκευτικών μέσων μεγάλης χωρητικότητας.

     

    Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της εταιρίας εδώ: Western Digital Unveils Next-Generation Technology To Preserve And Access The Next Decade Of Big Data | Western Digital (WD)

    Επιπλέον πληροφορίες για την τεχνολογία παρέχει η εταιρία στην παρακάτω ιστοσελίδα, Article : Western Digital, ενώ σχετικά και αναλυτικά άρθρα δημοσίευσαν και γνωστές τεχνολογικές ιστοσελίδες όπως το Anandtech.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.