Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Δείτε το Samsung Galaxy S10 να τρέχει Ubuntu μέσω του DeX σε μεγάλη οθόνη με ποντίκι και πληκτρολόγιο

    Όχι, η Samsung δεν ξεκίνησε να διαθέτει κινητά με Ubuntu, αλλά μέσω του DeX (Desktop Experience) το Galaxy S10 και άλλα επιλεγμένα Samsung κινητά μπορούν με τεχνολογία container να τρέξουν κανονικότατα Ubuntu Desktop OS με ένα μόνο καλώδιο που επιτρέπει τη σύνδεση σε μεγάλη οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο.

     

    Το DeX είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει σε συσκευές της Samsung να τρέξουν μια desktop εκδοχή του Android όταν συνδέονται σε μεγάλη οθόνη. Επιπρόσθετα, το "Linux on DeX" είναι μια Android εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σαν add-on του Dex και επιτρέπει μέσω container να τρέξει η συσκευή πάνω σε κανονικό Ubuntu desktop. 

     

    H τεχνολογία είναι γνωστή εδώ και περίπου δύο χρόνια, αλλά πρώτη φόρα βλεπουμε demo στο YouTube με τόσο μεγάλο βαθμό ολοκλήρωσης. Στο video που ακολουθεί επιδεικνύεται το DeX σε λειτουργία Android, αλλά από το σημείο 8:56 και μετά βλέπουμε ένα πλήρες Ubuntu 18.04 LTS να τρέχει πάνω σε ένα Galaxy S10, προϊόν της συνεργασίας των Samsung και Canonical.

     

     

    Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για μια λίστα με τα υποστηριζόμενα τηλέφωνα, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site:

    https://www.linuxondex.com/

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.