Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δεν είναι ικανοποιημένη η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων στα Windows 10

    Αν και η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές, όσον αφορά την συλλογή προσωπικών δεδομένων από τα Windows 10, προσφέροντας περισσότερο έλεγχο και ενημέρωση στους χρήστες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραμένουν ανήσυχοι όσον αφορά την συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών από τα Windows 10, θεωρώντας ότι η εταιρία ακόμα δεν έχει κάνει αρκετά.

     

    Η Microsoft είχε προχωρήσει πριν έναν μήνα στην αλλαγή των ρυθμίσεων στα Windows 10, όσον αφορά τις επιλογές για την συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσα από το λειτουργικό, αλλά και στην διάθεση ενός web εργαλείου το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να δούμε μέρος των προσωπικών δεδομένων που έχει συλλέξει το λειτουργικό. Οι αλλαγές αυτές φαίνεται να μην είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, από επτά διαφορετικές χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ουγγαρία και Σλοβενία), οι οποίοι έστειλαν και σχετική  document(.pdf) στην εταιρία, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία ακόμα δεν πληρεί βασικούς κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

     

    Η επιστολή απεστάλη στους Satya Nadella και Brendon Lynch στις 15 Φεβρουαρίου, με την Microsoft να κινδυνεύει να τιμωρηθεί με υψηλά χρηματικά πρόστιμα αν δεν ικανοποίησή τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η Microsoft απάντησε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ότι οι αλλαγές που ανακοίνωσε πριν έναν μήνα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

     

    Μεγάλες Αμερικάνικες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των Google και Facebook, μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο των Ευρωπαίων αξιωματούχων, που ανησυχούν για τον τρόπο που συλλέγουν και αξιοποιούν οι μεγάλες εταιρίες τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους. Μάλιστα από το 2018 τίθεται σε ισχύ νόμος που θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να τιμωρούν με υψηλό πρόστιμο εταιρίες που προβαίνουν σε παραβιάσεις σχετικών κανόνων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.