Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Δημοσιεύματα φέρνουν την Asus να αποσύρει την υποστήριξη για τους AMD Ryzen 5000 στις X470 μητρικές, αλλά η Asus διαψεύδει

    Πριν λίγους μήνες, η AMD ανακοίνωσε, σχετικά με την υποστήριξη για τους επερχόμενους επεξεργαστές Ryzen της σειράς 5000, ότι οι Zen 3 επεξεργαστές θα είναι συμβατοί με το chipset X470 και B450. Έκτοτε υπήρξαν αρκετές συζητήσεις για το πώς και το πότε θα ενεργοποιηθεί μια τέτοια υποστήριξη. Η όποια ενημέρωση για νέους επεξεργαστές είναι ενσωματωμένη στο BIOS, το οποίο παρέχει κάθε κατασκευαστής, όπως MSI, ASUS, Gigabyte κ.λπ. ανεξάρτητα από την AMD. Η υποστήριξη, λοιπόν, των επεξεργαστών Ryzen 5000 από μητρικές με chipset B450/X470 εξαρτάται από τον κατασκευαστή. 

     

    Μια τέτοια περίπτωση μη υποστήριξης των Zen 3 επεξεργαστών διαφάνηκε από ένα απαντητικό email της ASUS σε πελάτη της, που ρώτησε εάν σκοπεύει να ενημερώσει την Crosshair VII Hero X470 με BIOS για υποστήριξη των επερχόμενων επεξεργαστών Ryzen 5000 της AMD. Η εταιρεία έδωσε μια μάλλον αρνητική απάντηση. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

     

    Quote

    Γράφω αυτό το email για να σας ενημερώσω σχετικά με την υπόθεσή σας. Σύμφωνα με τους μηχανικούς μας, δεν έχουμε σχέδια για την Crosshair VII Hero να υποστηρίξει τον Ryzen 5900X. Παρακαλούμε αγοράστε την Crosshair VIII Hero ή οποιαδήποτε μητρική πλακέτα ASUS B550 που θα υποστηρίζει επεξεργαστές Ryzen 5900X και άλλους επεξεργαστές σειράς 5000.

     

    Η παραπάνω απάντηση διαδόθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα η Asus ενημέρωσε το TechPowerUP αναφέροντας:

     

    Quote

    Η ASUS θα παρέχει ενημερωμένο BIOS για τα chipset X470 και B450 με βάση το τρέχον πρόγραμμα κυκλοφορίας του νέου κώδικα AGESA της AMD τον Ιανουάριο του 2021. Αυτή η αρχική αναφορά βασίστηκε σε λανθασμένες πληροφορίες.

     

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι είτε το αρχικό απαντητικό email ήταν εσφαλμένο είτε η Asus φρόντισε να "μαζέψει" γρήγορα τις όποιες αρχικές σκέψεις για μη υποστήριξη των Zen 3 από τις μητρικές με τα εν λόγω chipset.

     

    large.QliC1yiMr4kjGKIE.jpg

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.