Jump to content



  • yanni
    yanni

    Διέρρευσαν τα σχέδια της AMD για την dekstop και την mobile πλατφόρμα

    .
    Τα slides που διέρρευσαν φέρουν τον τίτλο "2015-2016 Desktop Roadmap" και "2015-2016 Mobility Roadmap" και με βάση αυτά, το 2016 θα δούμε την νέα σειρά επεξεργαστών υψηλών επιδόσεων που θα αντικαταστήσει τους σημερινούς FX. Η νέα σειρά θα ονομάζεται "Summit Ridge" και θα περιλαμβάνει μοντέλα με έως και οκτώ Zen πυρήνες και θα χρησιμοποιεί το FM3 socket. Το FM3 socket θα χρησιμοποιεί και η σειρά "Bristol Ridge" η οποία θα ανήκει στην κατηγορία των SOC και θα αποτελέσει τον διάδοχο τόσο των Godavari APUs όσο και Carrizo. Θα έχει έως και τέσσερις πυρήνες Zen, επόμενης γενιάς GCN αρχιτεκτονικής γραφικά, θα υποστηρίζει πλήρως το HSA 1.0 πρότυπο, AMD TrueAudio και AMD Secure Processor. Τα μοντέλα για την mobile αγορά θα έχουν TDP από 15W-35W και θα έρχονται σε μορφή FP4 BGA.

     

    Amd roadmap desktop 2016 Zen

     

    Πιο κάτω βρίσκουμε την "Basilisk" σειρά από APUs η οποία θα περιλαμβάνει μοντέλα με έως και δύο πυρήνες Zen. Τόσο στην desktop πλατφόρμα όσο και στην mobile θα έρχεται σε FP4 BGA μορφή, με την μόνη διαφορά ότι στην mobile πλατφόρμα το TDP θα είναι περιορισμένο από 5W-15W. Η σειρά Basilisk θα αντικαταστήσει τους Carrizo-L και τους Beema.

     

    Amd roadmap mobility 2016 Zen K12

     

    Τέλος, η σειρά "Styx" APU θα διαδεχτεί την Amur APU και θα περιλαμβάνει μοντέλα με έως και δύο πυρήνες K12, αρχιτεκτονικής 64-bit ARMv8-A. Οι Styx θα διαθέτουν Radeon κάρτα γραφικών με επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική GCN, full HSA 1.0 υποστήριξη, AMD Secure Processor, TDP έως 2W και θα έρχονται σε μορφή FT4 BGA.

     

    Amd fusion pencil

     

    Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται στα 14nm των GlobalFoundries.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.